Ръководството на НЛРС-СЛРБ се срещна с Мария Габриел
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръководството на НЛРС-СЛРБ се срещна с Мария Габриел

/КРОСС/ Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" проведе среща с водача в листата на кандидатите за евродепутати за бъдещия Европейски парламент от партия ГЕРБ Мария Габриел.

Председателят на Националната организация инж. Васил Василев представи най-важните въпроси за ловната общност към Европейските институции, свързани с необходимостта българските ловци и риболовци да спазват, адаптирани в нашето законодателство, европейски регламенти, директиви и споразумения и отправи покана за сътрудничество с ясно изразен ангажимент към кандидата на ГЕРБ - Мария Габриел.

Българският еврокомисар призна, че някои от темите са нови за нея и с внимание изслуша разясненията на инж. Васил Василев.

Мария Габриел ще работи за по-устойчива ОСП

Водачът на листата на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ, заяви готовността си и пое ангажимент да работи за изготвяне на по-устойчива Обща селскостопанска политика (ОСП) на ЕС за периода 2020-2027 г., която да гарантира опазването на околната среда, флората и фауната, и в частност на дребния дивеч в земеделските земи. Тя сподели, че е изключително добре запозната с темата и проблемите, които съпътстват сега действащата ОСП на ЕС, и е уверена, че български евродепутати ще участват в Комисията по земеделие на Европейския парламент, за да могат активно да влияят на вземането на решения.

Мария Габриел, която е еврокамисар в ЕК по въпросите на цифровата икономика и общество, заяви, че ще даде своята подкрепа за възстановяване на вътрешната група „Биоразнообразие, Лов и Селски райони" в Европейският парламент през парламентарния мандат 2019-2024 г. В групата участват членове на ЕП от различни политически групи и държави с общ интерес в определени теми, за да обменят гледни точки и да получават информация по въпросите, свързани с биоразнообразието, лова и селските райони. Българският еврокомисар разясни механизма, по който се съставят групите към ЕП и сподели, че лобирането за възстановявянето на „Биоразнообразие, Лов и Селски райони" трябва да започне веднага след евроизборите, тъй като предложенията са много, а броят на групите е ограничен. В заключение, г-жа Габриел отправи препоръка към Националната организация за постоянна и по-активна писмена комуникация с националните и европейските институции, за да могат проблемите на ловната общност да влязат в обсега на внимание на експертите и да бъдат поставени на масата за решаване.

Срещите с кандидатите за евродепутати, инициирани от Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България", продължават.