Ален Делон: Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми
Секция: Шоубизнес
16 Май 2019 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Ален Делон: Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми

/КРОСС/ Ален Делон отговори на вълната от критики срещу него след стана ясно, че ще му бъде присъдена почетна награда на фестивала в Кан."Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми", каза звездата, оказала се в в центъра на скандал на започналия престижен кинофестивал, предаде БНТ.

Ален Делон ще получи почетната "Златна палма" за творчеството си, но петиция с хиляди подписи призовава организаторите да преосмислят решението. В петицията, критиците на Делон го наричат "расист, хомофоб и женомразец".

На 83 години френската кинозвезда е под прицела на движението "Жени и Холивуд", които го обвиняват в насилие срещу жени. 17 000 подписа са против награждаването на Делон. Протестът е и заради изказвания на актьора срещу нежния пол, хомосексуалистите и имигрантите. В Кан бяха принудени да дадат обяснение.

"Не връчваме на Ален Делон Нобел за мир, а почетна Златна палма за актьорската му кариера. Делон е казвал неща и има право да изразява мнения, с които аз лично не съм съгласен", каза Тиери Фремо - директор на кинофестивала в Кан. Делон беше нападнат от движението и заради признание, че е удрял жени. "Плесницата мачистко поведение ли е?", пита той в интервю от миналата година и отговаря: "Да, трябва да съм бил мачо, но и аз съм получавал плесници от жени." Делон беше нападнат от движението и заради признание, че е удрял жени. "Плесницата мачистко поведение ли е?", пита той в интервю от миналата година и отговаря: "Да, трябва да съм бил мачо, но и аз съм получавал плесници от жени."

Потърсен по телефона във връзка с петицията, секс символът на френското кино уточни, че не се интересува от гей бракове, но повтори позицията си, че е против осиновяване от тях. Целта на петицията срещу него е събирането на 19 000 подписа.

Самураят на френското кино се чуди, защо тя се е появила точно сега. Делон казва още, че никой не може да оспори кариерата му, независимо дали го харесва.

Звездата от "Гепардът" ще бъде награден в неделя.