До 30 градуса на места в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2019 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 30 градуса на места в страната

/КРОСС/ Днес времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София - около 26 градуса.

Ще духа до умерен югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър. В планините ще има разкъсана висока облачност, в следобедните часове купеста и на отделни честа в Западна Стара планина и в Рила ще превали и прегърми. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20 градуса, на 2000 м - около 13 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още в понеделник обаче ще последва рязка промяна, въпреки че температурите ще останат високи. Над Западна България в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.