Предстоящи събития на 20 май
Секция: Предстоящи събития
20 Май 2019 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 20 май

/КРОСС/Oт 12.00 часа президентът Румен Радев ще разговаря на „Дондуков" 2 с външния министър на Федерална република Германия Хайко Маас.

***
София.
Oт 10.30 часа в Гранитната зала на Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Германия Хайко Маас ще дадат пресконференция.

***
Козлодуй.
Oт 10.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети атомната централа в Козлодуй.

***
София.
Oт 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на представители на 275 малки производители на електроенергия от ВЕИ и Съюза на европейските производители на зелена енергия. На нея ще бъдат представени факти за злоупотреба в българската енергетика, водещи до завишаване на цената на такса „задължения за обществото" и оттам до по-скъпа цена на тока.

***
София.
Oт 11.30 часа в Софийски градски съд (бул. „Витоша" 2) ще се състои първото заседание по същество на делото, заведено от „Група за чист въздух" срещу Столична община.

***
София.
Oт 13.00 часа пред сградата на Държавна агенция „Архиви" на ул. „Московска" 5 ще бъде представена история на най-късата пешеходна улица в София - „Малко Търново".

***
София.
Oт 18.00 часа в Квадрат 500, зала 19, пл. „Св. Александър Невски", ул. „19-ти февруари" 1, ще бъде открита изложбата „Терен медея".

***
София.
Oт 18.30 часа в Сохо, зала SoHall, ул. "Искър" №4, Европейският парламент в България организира среща на тема „Европейски възможности за млади предприемачи".

***
София.
Oт 18.30 часа в Унгарския културен институт (ул. „Аксаков" 16) ще се състои концерт на Състав "Хунгарикум".

***
София.
Oт 18.30 часа в залата на фондация "Дечица", ж.к. Люлин, ул. "Добри Немирев" 5, ще се състои заключителен концерт по проект "Искам (сам) да летя".

***
София.
Oт 19.00 часа в Литературния клуб ще се състои Поетична вечер по случай Деня на българската просвета и култура.

***
София.
Oт 19.30 часа на сцената на Нов театър НДК софийската публика ще има удоволствието да гледа първа премиерата на новосъздадената опера „Бъркотия".

***
Асеновград.
В 17.30 часа в Градската библиотека ще се състои премиера на романа „Дъждовете на страха " на Иван Желязков.

***
Благоевград.
Oт 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представена изложба с пейзажи на Огнян Механджиев.

***
Благоевград.
Oт 18.00 часа във фоайето на Народно Читалище "Н.Й Вапцаров 1866" - Благоевград ще се състои премиерата на автобиографичната книга на народната певица Павлина Теова.

***
Бургас.
От 16.00 часа в х-л „Аква" ще има представяне на книгата „Илинденско- Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати" с автор на предговора и съавтор на книгата Президента Георги Първанов.

***
Бургас.
От 16.00 часа в центъра на Поморие, на пл. „Св. Св. Кирил и Методий" (пред НЧ „Просвета 1888") Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с жителите.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Експозиционен център „Флора" ще се проведе среща-разговор с проф. Боян Биолчев и представяне на книгата „Преселението".

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на читалище „Яна Лъскова" на ул. „Месембрия 20" в Стария град Несебър Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с жителите.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде представена изложбата „Аrt in converge".

***
Варна.
Oт 09.00 часа в Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет ще се проведе защитата на проектите на студентите от първата в страната магистърска програма по предприемачество.

***
Варна.
Oт 12.00 часа в зала 2 на партера в АГ болницата ще се проведе пресконференция по повод връчване на дарението от Клуб за народни танци "Моряците" на стойност 21 700. Танцовият клуб направи голяма благотворителна кампания с мото "Заедно за най-малките" (концерт, благотворителни базари) за събиране на средства за закупуване на автомобил за целите на АГ болница и оделение "Неонатология".

***
Варна.
Oт 16.30 часа във фоайето на Детския и средношколски комплекс към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков" ще бъде открита Изложба "Галерия на детската рисунка", съставена от фонда на „Школа по живопис", с ръководител - художникът Радко Мурзов.

***
Велико Търново.
Oт 10.30 часа в Дом за медико-социални грижи ще бъде отбелязана 20-годишнината от създаването на социалната институция.

***
Велико Търново.
Oт 11.00 часа в Ритуалната зала на НВУ кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и началникът на НВУ „Васил Левски" бригаден генерал Пламен Богданов ще подпишат договор за дарение за бюста на Христо Ботев.

***
Велико Търново.
Oт 12.00 часа в библиотеката на НЧ „Надежда-1869" ученици от ОУ „Христо Ботев" ще се състои събитие под мотото „Делото на братята Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
Oт 16.30 часа в РБ „Петко Р. Славейков" ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет за награда „Култура".

***
Велико Търново.
Oт 18.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще се състои тържествена церемония по връчването на награда „Св. Патриарх Евтимий" и награда „Култура" на Община Велико Търново. Ще бъде представен и мюзикъла „Вражалец".

***
Добрич.
Oт 14.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще бъде открит международен конгрес по спелеология в изкуствени кухини.

***
Добрич.
В Народно читалище „Й. Йовков-1870 г." ще бъде открита изложба на библиотечни документи, посветена на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
Каварна.
Oт 18.00 часа в Хотел ,Д*оял Гранд*' ще се състои коктейл по случай 24-ти май с участието на Врачанската филхармония и Тримата Тенори.

***
Монтана.
Oт 16.30 часа в ХГ „Кирил Петров", ул. „Цар Борис III" 19, ще се състои Юбилейна изложба (дарение за ХГ „Кирил Петров") и премиера на книгите „Моите влакове" и „Химия на веселието" от Теодоси Антонов.

***
Перник.
Oт 10.00 часа в Регионална библиотека „Светослав Минков", Читалня
Ще се проведе „24 май - Празник на българския дух" - изложба с материали от фонда на библиотеката.

***
Перник.
Oт 11.00 часа в изложбено фоайе - НЧ "Пробуда - 1935 г." кв. „Бела вода" ще се състои откриване на „За нашето АБВ" - изложба посветена на празника на славянската писменост и култура.

***
Перник.
Oт 13.00 часа в читалище НЧ „Искра - 1960 г." ще се проведе „Ден на славянската писменост и култура".

***
Перник.
Oт 15.30 часа в Клуб „Миньор" ще се проведе „Науката и човекът" - аудиовизуална поредица.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борислав П., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от две лица, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

***
Пловдив.
Oт 10.00 часа в Първа аудитория, Агрономически факултет, бул. „Менделеев" 12, ще се състои агрофорум "Интеграция на страните от черноморския регион като фактор за развитие на селскостопанския пазар".

***
Пловдив.
В 10.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Ивета Д., обвинена, че в качеството си на длъжностно лице - касиер в Окръжен следствен отдел - Пловдив при Окръжна Прокуратура - Пловдив, е присвоила чужди пари, иззети с протоколи по следствени дела.

***
Пловдив.
В 10.45 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Христо П., обвинен, че на публично място е проявил жестокост към гръбначно животно - куче, и противозаконно му е причинил смърт по особено мъчителен начин със стрела от лък.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов" 16 педагози ще получат своите свидетелства за успешно завършен курс за Монтесори педагогика 3-6 години.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в галерия Квадрат 500 ще бъде представена изложбата „ТЕРЕН МЕДЕЯ".

***
Пловдив.
В 18.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои традиционният годишен концерт на студентите от катедра „Хореография" в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев"-Пловдив.

***
Русе.
Oт 18.30 часа детска градина „Зора" организира ден на отворените врати.

***
Свищов.
Oт 11.00 часа , преди началото на археологическите проучвания на „българската" резиденция на граф Дракула в местността „Калето", проф. Николай Овчаров ще даде брифинг.

***
Сливен.
Oт 18.00 часа в Зала „Сливен" ще се състои откриването на „София Филм Фест в Сливен".

***
Стара Загора.
Oт 09.00 часа в конферентна зала на хотел "Верея" ще бъде дадена пресконференция на тема: „Груби нарушения в Обществена поръчка с предмет: Специализиран превоз на работници и служители от "Мини Марица - изток" ЕАД град Раднево в четири направления - рудник "Трояново 1" село Трояново, рудник Трояново- север" село Ковачево, рудник "Трояново 3" село Медникарово, управление град Раднево. С възложител "Мини Марица - изток" ЕАД".

***
Стара Загора.
Oт 11.00 часа в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" ще се състои официалното откриване на новоизградения АГ комплекс.

***
Стара Загора.
Oт 17.30 часа в къща музей „Гео Милев" ще се състои редставяне на поетичната книга на Филип Димкоски „В градината има само любов".

***
Стара Загора.
Oт 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представен спектакълът "Нощно слънце" по Йордан Йовков.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
София.
Oт 10.30 часа Валери Жаблянов и Емил Георгиев ще се срещнат със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в тяхната сграда. От 12.00 часа, ще започне срещата на Иван Кръстев с Национален съвет на хората с увреждания на бул. „Дондуков" 11. В 17.30 часа, ще се проведе среща по проблемите на средното образование с участието на Иван Кръстев и Мариела Модева. Събитието ще се състои в гранд-хотел „София".

***
Бургас
От 13.00 часа в Експозиционен център „Флора"-Бургас ще се проведе дискусия с Мария Габриел на тема „Фалшиви новини и ценности на цифровото общество".

***
Бургас.
Oт 18.30 часа в Бургаския свободен университет или сцена на открито на площад „Ат. Сиреков", водачът на листата Елена Йончева и кандидатите за евродепутати Момчил Неков и Крум Дончев ще участват в митинг-концерт.

***
Велико Търново.
Oт 18.20 часа в зала „Преслав" на „Интерхотел Велико Търново" кандидатът за евродепутат Иво Христов ще се срещне с граждани.

***
Видин.
Oт 10.30 часа, в х-л „Скалите" в Белоградчик, ще започне срещата на Сергей Станишев с граждани. В 12.00 часа той ще посети Кула, където ще разговаря с граждани в партийния клуб. В 17.00 часа ще започне срещата на Станишев в зала на Филхармонията във Видин.

***
Враца.
Oт 15.00 часа в читалището на село Бели Извор, община Враца, Велизар Енчев ще разговаря с граждани. От 17.30 часа ще започне и срещата му в клуба на БСП във Враца, а от 18.30 часа той ще бъде в село Костелево, в читалището.

***
Горна Оряховица.
Oт 17.00 часа в зала 1 на общината в Горна Оряховица Иво Христов ще се срещне с хората от региона.

***
Елин Пелин.
Oт 17.30 часа в библиотеката в Елин Пелин, Емил Георгиев ще се срещне с граждани.

***
Плевен.
Oт 20.00 часа в клуба на БСП в Червен бряг, проф. Румен Гечев ще се срещне с граждани. От 15.00 часа той ще проведе среща и в село Мечка, община Плевен, в зала Земеделска кооперация. В 17.00 часа Гечев ще бъде в зала Патронаж, град Белене, за разговор с гражданите от района.

***
Полски Тръмбеш.
Oт 14.30 часа в музея на Полски Тръмбеш, Иво Христов ще разговаря с граждани.

***
Поморие.
Oт 16.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел и бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева ще присъстват на откриването на предизборната шатра, разположена в центъра на града, на пл. „Св. Св. Кирил и Методий" (пред НЧ „Просвета 1888").

***
Свищов.
Oт 16.00 часа в ритуална зала на Община Сухиндол ще започне срещата на Петър Витанов с граждани от региона. В 18.00 часа той ще бъде в зала на Общината в Свищов.

***
Смолян.
Oт 15.30 часа в заведение „Кристал" в Смолян, Цветелина Пенкова ще проведе среща с просветни дейци. От 18.00 часа в читалище „Балкански просветител" ще започне и срещата й с граждани от региона.

***
Сопот.
Oт 20.00 часа в салона на читалището в Самоков, Деница Златева ще разговаря с граждани.

***
Несебър.
Oт 18.30 часа в залата на читалище „Яна Лъскова" на ул. „Месембрия 20" Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с граждани.