Предстоящи събития на 21 май
Секция: Предстоящи събития
21 Май 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 21 май

/КРОСС/ София.
Oт 09.00 часа в Sofia Event Center заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев ще открие Residential Forum 2019. В 16.15 часа заместник-министърът ще открие и Национален център по сеизмично инженерство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

***
София.
Oт 09.30 часа в НДК, Зала 7, конференция на тема „От грижа към самостоятелност: права и потребности на младежите, напускащи и напуснали алтернативна грижа".

***
София.
Oт 11.00 часа в София Хотел Балкан, зала „Роял", ще бъде представено тазгодишното издание на Национален индекс за безопасно шофиране SDInex.

***
София.
Oт 12.00 часа в Информациония център на "София 2018 - европейска столица на спорта" (срещу Румънското посолство), ще се състои пресконференция във връзка с предстоящата Европейска купа по спортно катерене за юноши и девойки, дисциплина боулдър.

***
София.
Oт 15.00 часа в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите в обществената поръчка за строителството на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград.

***
София.
Oт 17.00 часа във фоайето на БАН Централната библиотека на Академията ще представи две дарения от общо над 1300 книги българска и чуждоезична научна и художествена литература.

***
София.
Oт 19.00 часа в жк. „Младост" 1, градинката пред бл. 73, ще се проведе протест от кампанията „За чиста и уредена София 2019".

***
Варна
Oт 18.30 часа родители от Варна ще излязат на пореден протест против Стратегията за детето. Те ще се съберат пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война до сградата на Общината, от където ще тръгнат на шествие по улиците на града. Протестиращите ще преминат през бул. "Сливница" до Фестивалния и конгресен център. Оттам ще се отправят към бул. "Княз Борис" до площад "Независимост".

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Областна инспекция по труда ще се проведе пресконференция във връзка с еднодневните трудови договори в селското стопанство и работата на непълнолетни лица през летния сезон.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в малката конферентна зала на Дома на културата ще се проведе брифинг във връзка с Общо събрание за избор на ректор и Академичен съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" с мандат за следващите 4 години.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Заседателната зала на Общината фондация "Пловдив 2019" ще обяви ново партньорство с пловдивска компания, която се ангажира да произвежда и разпространява продукта си за успеха на Европейска столица на културата. На пресконференцията ще бъде показан първият от серия колекционерски медали с изображение на Античен театър.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в пространството до ул. „Пере Тошев" № 56 заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ще присъства на откриването на нова детска площадка.

***
Смолян.
Oт 12.00 часа параклисът „Св. св. Константин и Елена" в 101-ви Алпийски полк ще отбележи храмовия си празник.

***
Смолян./Момчиловци.
Oт 09.00 часа в църквата „Св. Св. Константин и Елена" -с. Момчиловци ще се състои тържествена света литургия.

***
Търговище.
Oт 09.00 часа в зала „Христо Самсаров" на Община Търговище ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Търговище.

***
Шумен.
Oт 10.00 часа в зала 363 в сградата на общината ще има брифинг.

***
Шумен.
Oт 10.00 часа пред Ректората ще започне тържествената церемония за патронния празник на Шуменският университет „Епископ Константин Преславски".

***
Ямбол.
Oт 19.00 часа р-т „Кабиле" ще се състои официалната церемония, на която ще бъдат наградени носителите на големите награди в сферата на образованието и културата.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
Oт 09.30 часа в Сградата на ловците и риболовците в България в град София Петър Витанов, Димитър Данчев,Момчил Неков и Емил Георгиев ще се срещнат с ръководството на съюза.

***
София/с. Душанци.
Oт 10.00 часа в село Душанци д-р Десислав Тасков ще се срещне с жители в Клуба на пенсионера. В 12.30 часа той ще се срещне с граждани в Клуба на пенсионера.

***
София.
В 15.00 часа в гранд хотел "София" Петър Витанов, Румен Гечев, Валери Жаблянов и Мариела Модева ще се срещнат с ректори на ВУЗ-ове.

***
София.
В 18.00 часа в градинката пред "Майчин дом" Мариела Модева ще се срещне с граждани.

***
София.
Oт 18.00 часа в Networking Premium Coworking Space (ул. Г. С. Раковски 25) кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Андрей Ковачев и Жечо Станковще участват в кръгла маса на тема "Жените, бизнеса и Европа", организирана от ЖГЕРБ-София.

***
Благоевград.
От 11.00 часа на улица „Катина и Никола Хайдукови" 68 кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков ще открие детска площадка.

***
Болярово.
Oт 15.15 часа Сергей Станишев ще проведе среща с обществеността в читалището на град Болярово.

***
Бургас.
Oт 17.00 часа в Бургаски свободен университет ще се състои събитие на „Коалиция за България".

***
Варна.
Oт 19.00 часа във Фестивалния и конгресен център ПП ГЕРБ ще представи листата си с кандидати за членове на Европейския парламент.

***
Върбица.
Oт 13.00 часа в град Върбица Иво Христов ще проведе среща с обществеността в Младежкия дом

***
Девин.
В 10.00 часа в квартал „Настан" град Девин Цветелина Пенкова ще се срещне с обществеността в Пенсионерския клуб. В 17.00 часа в залата на хотел "Орфей" в град Девин, Цветелина Пенкова ще проведе среща с граждани. В 19.00 часа тя ще се срещне с младежи в заведение "Вистото".

***
Каолиново.
Oт 13.00 часа в читалището на град Каолиново, Иван Кръстев ще проведе среща с обществеността.

***
Ловеч.
В 17.00 часа в хотел "Ловеч" Велизар Енчев ще проведе среща с обществеността.

***
Никола Козлево.
Oт 15.00 часа кандидатът за евродепутат Иван Кръстев ще се срещне с жители на село Никола Козлево в читалището.

***
Нова Загора.
В 12.30 часа кандидатът за евродепутат Крум Дончев ще проведе среща с граждани в град Нова Загора пред Партийния съвет.

***
Севлиево.
Oт 10.00 часа в Дома на културата Велизар Енчев ще се срещне с граждани.

***
Смолян/с. Триград.
Oт 15.00 часа кандидатът за евродепутат Цветелина Пенкова ще се срещне с жители.

***
Смолян/с. Гьоврен.
Oт 12.00 часа на площада в село Гьоврен Цветелина Пенкова ще проведе среща с жители.

***
Сливен.
Oт 11.15 часа в град Сливен в партиен клуб "Димитър Добрович" Сергей Станишев ще даде пресконференция. В 11.45 часа той ще направи пешеходен тур по ларгото.

***
Сливен.
В 16.00 часа в град Сливен Крум Донче ще се срещне с граждани в комплекс "Национал".

***
Смядово.
В 15.00 часа в Музейния комплекс в град Смядово Иво Христов ще се срещне с граждани.

***
Средец.
Oт 18.30 часа в салона на народно читалище „Пробуда 1897" кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева ще се срещне с жители на град Средец.

***
Стара Загора.
Oт 18.30 часа в град Мъглиж Крум Дончев ще проведе среща с обществеността в Клуба на БСП.

***
Твърдица.
В 10.30 часа в град Твърдица на ул. Хан Аспарух 13" Крум Дончев ще проведе среща с граждани. След това, той ще посети картинг пистата до стадиона в града.

***
Елхово.
Oт 15.15 часа в град Елхово Сергей Станишев ще се срещне с граждани в партийния клуб.

***
Шумен.
Oт 17.00 часа кандидатите за евродепутати Иво Христов и Иван Кръстев ще дадат пресконференция в Областния предизборен щаб в град Шумен. В 18.00 часа те ще се срещнат с граждани и съсловни организации в Областния предизборен щаб.

***
Ямбол.
Oт 17.30 часа кандидатът за евродепутат Сергей Станишев ще даде пресконференция при шатра на БСП пред Централна поща в град Ямбол. В 18.00 часа в големия салон на НТС, той ще проведе среща с граждани.

***
Ябланица.
Oт 15.00 часа в клуб "Докле е младост" Велизар Енчев ще се срещне с граждани.