Предстоящи събития на 23 май
Секция: Предстоящи събития
23 Май 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 23 май

/КРОСС/ София.
От 17.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле. След срещата двамата ще дадат съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

***
Гълъбово/с. Обручище.
От 19.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 160-годишнината от създаването на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий" в село Обручище.

***
Банско.
От 11.00 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще открие реновираната социална кухня към Домашен социален патронаж, която се намира на улица „Радон Тодев" 14. След това той ще посети Социалното предприятие за производство на пликове, Дневния център за деца с увреждания „Здравец" и Защитени жилища 1 и 2.

***
Сливен.
От 16.30 часа министърът на културата Боил Банов ще се срещне с кмета на града Стефан Радев. В 17.00 часа министърът ще разгледа уникалната археологическа експозиция в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков". За 17.30 часа в галерия „Узунова къща" е предвидено откриване на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков.В 18.00 часа министър Банов ще присъства в зала „Сливен" на официалната церемония по връчване на наградата „Аргира Жечкова".

***
Хасково.
От 11.00 часа в Регионалната дирекция за борба с градушките на ул. „Освобождение" № 57 министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие новоизграден команден пункт за противоградова защита в Хасково.

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за участие в ръководство на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен О., Анна Я. и Пламен Е., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в градинката, до входа на митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски", ще бъде открит паметник на видния фабрикант и индустриалец - Мито Орозов.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Десислава Дишлиева, на която е повдигнато обвинение за пране на пари.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН ще се състои тържествено събрание на БАН по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
София.
От 11.00 часа в Института по физика на твърдото тяло ще бъде връчена наградата на победителя в „Конкурса за високи научни постижения в ИФТТ 2017-2018".

***
София.
От 11.00 часа екипът на БГАсист ще представи интересни демонстрации на технологии за хора с нарушено зрение в офиса си на ул. „Пиротска" № 5.

***
София.
От 13.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Светлин Д, Иван А. и др., на които са повдигнати обвинения за участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Поля П., Спасена Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Пресклуба в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия.

***
София.
От 18.00 часа в Литературния клуб на Столичната библиотека ще се състои събитие, по време на което ще бъде представено творчеството на Амелия Личева.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „УниАрт" към Нов български университет ще бъде представена изложбата „Неперфектна азбука" на Тодор Георгиев.

***
Банкя.
От 11.00 часа в парк „Ротонда" ще се проведе концерт с участието на деца от 25 Детска градина „Изворче" по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

***
Банско.
От 11.00 часа на улица „Радон Тодев" № 14 министър Бисер Петков ще открие в Банско реновираната социална кухня към Домашен социален патронаж.

***
Благоевград.
От 18.30 часа от Съдебна палата ще тръгне тържествен парад на училищните знамена до зала „Пейо Яворов", където от 19.00 часа кметът д-р Атанас Камбитов ще връчи приза „Училище на годината".

***
Бургас.
От 10.00 часа в атриума на Бургаския свободен университет ще се проведе тържествената церемония за връчване дипломите на Випуск 2019 на Бургаския свободен университет.

***
Бургас.
От 17.30 часа в експоцентър „Флора" ще се състои традиционният прием на на бургаските културни дейци по случай 24 май, чийто домакин е кметът Димитър Николов.

***
Варна.
От 9.30 часа в Социалната чайна, ул. "Преслав" 53, ще се проведе Dutch Innovation Café на тема: Умни градове - Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа на 23 май до 26 май в акваторията на Варненския залив ще се проведат гонките от регатата за килови яхти "Варна ченъл къп". Основният акцент на събитието е Парадът на буквите, който ще бъде навръх 24 май.

***
Варна.
От 09.30 до 11.30 часа в Социалната чайна, ул. "Преслав" 53 ще се проведе Dutch Innovation café на тема Умни градове - Варна. Събитието се организира от посолството на Кралство Нидерландия в България.

***
Варна.
От 18:30 часа в читалище "П.Р. Славейков 1928" ще се проведе празничен концерт, посветен на 24-ти май.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала „Просветно и читалищно дело" на музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се състои възстановка, с участието на предучилищната група от Детска градина „Пролет", която ще отбележи 180 години от откриването на Взаимно училище към църквата „Св. Никола" във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в парк „Марно поле" ще се проведе инициативата Музика в парка с Биг бенд Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Музикална вечер с рок-група „Ехо".

***
Видин.
От 13.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин ще се проведе пресконференция на РИК -Видин.

***
Враца.
От 14.00 часа в Народно читалище „Развитие 1869" ще се проведе церемонията по награждаване на победителите в конкурса за стихотворение и есе „Емилия Александрова".

***
Враца.
От 17.30 часа в Градската концертна зала ще се състои церемония по връчване на наградите на кмета на Община Враца в системата на народната просвета и в областта на културата за 2019 г.

***
Враца.
От 18.00 часа в Градската концертна зала ще се проведе церемонията за връчване наградите на Кмета на Община Враца в системата на народната просвета и в областта на културата за 2019г.

***
Враца.
От 20.00 часа в градската концерта зала ще започне концерт на Симфониета Враца и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов"- София.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе международен конгрес по спелеология в изкуствени кухини.

***
Каварна.
Каварна ще бъде посетена от делегация на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта - ACES Europe. От 10.00 часа ще се състои среща с кмета на Каварна и кметския екип за представяне на кандидатурата на Каварна за европейски град на спорта 2020 и връчване на „златните писма" за ръководството на ACES Europe. От 11.00 часа ще се проведе посещение на спортен комплекс „Каварна". От 14.30 часа ще се състои посещение на изложба на тема „Спорт" на децата от Общински детски комплекс - Каварна. От 15.00 часа е предвидено посещение на залите за Карате и Кик бокс в Каварна и откритата площадка за хандбал. От 16.00 часа ще се състои посещение на голф игрище „Тракийски скали".

***
Монтана.
От 10.30 часа в парк „Монтанензиум" ще се проведат инициативите „Алея на книгите" и „Читални на открито" на РБ „Гео Милев" по повод 24 май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
Монтана.
От 19.00 часа в Общинския младежки дом ще бъде представен оперния спектакъл „Бъркотия".

***
Перник.
От 10.00 часа в Театралния салон „Георги Русев" ще бъдат отбелязани 80 години от създаването на Обединено училище „Т. Ненков".

***
Перник.
От 17.30 часа в галерията на Общинския младежки дом ще бъде представена изложбата живопис „Генезисът на един творец" на Ивайла Бързачка.

***
Пловдив.
В 10.00 часа на ул. ''Крайна'' кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков ще открият новат спортна площадка.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в хотел ''Империал'' ще се проведе международна конференция на тема „Да повишим осведомеността на младежката общност относно уврежданията, за да създадем приобщаващо общество".

***
Пловдив.
В 11.00 часа на ул. ''Брезовско шосе'' кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с екипа на предприятие за обработка на месо и производство на колбаси. От 12.30 часа на шатрата на ГЕРБ на Римския стадион той ще разговаря с пловдивчани и гости на града, предвидена е и среща с председателя на Съюза на репресираните в Пловдив Атанас Узунов. В 15.00 часа Андрей Ковачев ще посети голяма шивашка фирма в Източна индустриална зона.

***
Пловдив.
В 12.30 часа пред Туристическия информационен център на Малката главна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще присъства на откриването на "Вкусът на Пловдив".

***
Садово.
От 09.30 часа в района на летище Чешнегирово, община Садово началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и началникът на Генералния щаб на Република Гърция генерал Христос Христодулу ще наблюдава заключителния етап на съвместната подготовка на силите за специални операции.

***
Сливен.
От 19.30 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър" Скандау и 4 Magic ще изнесат концерт.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа на кръстовището на улиците - „Трета опълченска" и „Виктор Юго" ще бъде положена първата копка на първия етап от проекта за реконструкция и разширение на канализационната и водопроводната мрежа на квартал „Самара 1".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представено фототипното издание на първата история на Хилендарския манастир в Атон - уникален документ в старопечатната колекция на Библиотека „Родина", от академик Иван Радев.

***
Чепеларе.
От 18.00 часа в НЧ „Родопска искра 1880" ще започне концертът на СУ „Васил Дечев" „Светът е хубав, светът е чудесен".

***
Чепеларе.
От 19.30 часа на площад „Олимпийски" ще се проведе концерт на струнен квартет „Мистик", а от 20.30 часа ще тръгне и факелното шествие по ул. „Васил Дечев".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Териториално развитие и селищно устройство".

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Просвета, образование и наука".

***
Шумен.
От 17.00 часа на Паметник „Създатели на българската държава" (при неблагоприятни атмосферни условия - зала 363 на Община Шумен ще се състои награждаване на първенците на Випуск 2019.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в арт галерия „Стойчев" ще бъде открита международната изложба мозайки - „Балкански мостове II".


ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019.

***
София.
От 11.00 часа ул. "Панчо Владигеров" 20, Петър Витанов, Деница Златева, Крум Дончев и Емил Георгиев ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 20.00 часа, в район Нови Искър, село Войнеговци, Петър Витанов ще почете 75 години от гибелта на партизани от бригада "Чавдар" пред Паметника на загиналите партизани.

***
Враца.
От 14.00 часа в град Роман, в Клуба ва БСП, Иво Христов ще проведе среща с граждани. В 17.00 часа, в град Плевен, в Залата на читалище "Съгласие" Иво Христов и Елена Йончева ще се срещнат с обществеността.

***
Елин Пелин.
От 17.00 часа в Елин Пелин, в местността Жерково, Петър Витанов ще взема участие в традиционни чествания.

***
Елин Пелин.
От 18.00 часа ВМРО - Българско национално движение ще закрие официално кампанията си за европейските избори с концерт на Илия Луков и певицата Диа пред читалището на град Елин Пелин.

***
Монтана.
От 11.00 часа в град Бойчиновци, в кафето на центъра, Димитър Данчев ще се срещне с обществеността. В 17.00 часа, той ще проведе среща с жители в Клуба на БСП в село Якимово.

***
Пловдив.
От 11.00 часа кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с екипа на предприятие за обработка на месо и производство на колбаси на ул. „Брезовско шосе" 170. От 12.30 часа на шатрата на ГЕРБ на Римския стадион той ще разговаря с пловдивчани и гости на града, предвидена е и среща с председателя на Съюза на репресираните в Пловдив Атанас Узунов. В 15.00 часа Андрей Ковачев ще посети голяма шивашка фирма в Източна индустриална зона.

***
Пловдив.
От 18.00 часа Тодор Стоилов и Цветелина Пенкова ще присъстват на спортен турнир на стадиона в село Катуница. В 18.00 часа, в град Пловдив, в галерия "Трак акт", Мариела Модева ще присъства на дискусия: "Културно наследство на Пловдив - социални и цивилизационни аспекти".

***
Троян.
От 17.30 часа в град Троян, ресторант "България", Деница Златева ще се срещне с обществеността.

***
Шумен.
От 12.00 часа в град Нови пазар, в клуба на БСП, Момчил Неков ще се срещне с младежи от Нови пазар. В 16.00 часа, в село Хитрино, той ще се срещне с жители в читалището. В 18.00 часа, в град Шумен, в Областния предизборен щаб, Момчил Неков ще се срещне с младежи.