Предстоящи събития на 30 май
Секция: Предстоящи събития
30 Май 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 30 май

/КРОСС/ София.
От 20.00 часа президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, който ще се проведе в Дом 2 на резиденция „Бояна".

***
София.
От 09.00 часа ще започне седмичното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.10 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще участва в Международната архитектурна конференция SHARE Sofia, която ще се състои в зала 9 на НДК. Началото му е в 09.20 часа. Заедно с форума, под патронажа на министър Петя Аврамова се провежда конкурсът „Български архитектурни награди". Той ще се проведе от 10.00 часа в Зала 8 на НДК.

***
София.
От 11.00 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в представянето на нова система за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух (КАВ) в реално време, разработена от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Представянето ще се състои в сградата на МОСВ на бул. „Княгиня Мария Луиза" 22, зала 103.

***
Бургас.
От 16.00 часа в сградата на общината министър Николина Ангелкова и министърът на туризма на Арабска република Египет д-р Рания Ал-Машат ще подпишат Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет. В събитието ще участва и кметът на Бургас Димитър Николов.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на АПИ на бул. „Македония" №3 началникът на отдел „Пътна полиция" в ГДНП комисар Росен Рапчев, Радослав Влахов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура", инж. Иван Досев, директор на дирекция „Пътно поддържане" в АПИ ще дадат пресконференция, във връзка с организацията на движение през летните месеци.

***
София.
От 11.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Световния ден без тютюнопушене 2019 г., който тази година преминава под мотото „Здраве за белите дробове без тютюн".

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа ще започне редовното заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Хилтън" ще бъде представен годишният мониторингов доклад „Антикорупционни институции: тенденции и практики" на фондация „Антикорупционен фонд".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Газинженеринг" ООД за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията на община Долни Дъбник за периода 2019 - 2023 г.

***
София.
От 15.30 часа по време на редовно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазването ще се проведе дискусия за проблемите на хората с множествена склероза.

***
София.
От 17.00 часа в парка зад Националния дворец на културата ще започне концерт по повод Световния ден на множествена склероза.

***
София.
От 19.00 часа в хотел „Маринела" ще се състои церемонията по връчване на годишните награди „Застраховател на годината", „Пенсионноосигурително дружество на годината", „Застрахователен брокер на годината" за 2018 година.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе редовна сесия на ОбС - Велико Търново.
***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Бюрото по труда.

***
Враца.
От 19.00 на откритата сцена пред Община Враца ще се проведе концерт на Симфониета Враца.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Ловеч ще започне редовното заседание на Общински съвет - Ловеч.

***
Перник.
От 09.30 часа в зала „Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет Перник.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Общински съвет - Пловдив.

***
Разград.
От 16.00 часа на площад „Независимост" ще се проведе кампанията „Бъди войник" на Министерството на отбраната.

***
Русе.
От 11.00 часа в хотел „Дунав плаза" ще се състои тържествената церемония по връчването на наградите на КРИБ за „Социално отговорна компания-партньор на община за 2018 г." област Русе.

***
Смолян.
От 10.00 часа ще започне редовното заседание на Общински съвет - Смолян.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на община Шумен ще се състои заседание на Общинския съвет.

***
Шумен.
От 9.30 часа в Окръжен съд- Шумен ще се състои заседание по делото „Хитрино".