Предстоящи събития на 31 май
Секция: Предстоящи събития
31 Май 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 31 май

/КРОСС/Кърджали.
От 11.00 часа държавният глава ще приветства възпитаниците на СУ „Петко Рачев Славейков" в Кърджали по повод завършването на учебната година, след което ще се запознае с постиженията на учебното заведение и ще разговаря с изявени ученици от клубове и школи в града. В 11.45 часа президентът ще проведе среща с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис в сградата на Общината.

***
София.
От 9.30 часа в клуб „Перото" в НДК ще се проведе Международна конференция „Дезинформацията и фалшивите новини в навечерието на Европейските избори". В конференцията ще участва вицепрезидентът Илияна Йотова.

***
София.
От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
к.к. Слънчев бряг.
От 09.30 часа в хотел РИУ Хелиос Парадайс в к. к. Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма.

***
Благоевград.
От 11.00 часа на площад „Македония" в Благоевград ще се проведе церемония по тържественото посрещане на 37-ия контингент на Българската армия, завърнал се от мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".
***
Благоевград.
От 14.00 часа в зала 301 на Учебен корпус № 6 на ЮЗУ „Неофит Рилски" зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев ще изнесе публична лекция.

***
Хасково./с. Минерални бани.
От 10.15 часа зам.-социалният министър Султанка Петрова и президента на КНСБ Пламен Димитров ще открият ХІХ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите - с духовност в Европа", който ще се проведе за деветнадесета поредна година.

***
София.
От 11.30 часа в сградата на Столична община на ул. „Париж" №1 ще се проведе пресконференция за фестивала „Цвете за Гошо".

***
София.
От 12.00 часа в Източното фоайе в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" № 1 Централната избирателна комисия ще приеме решението за обявяване на избраните членове на Европейския парламент от Република България от произведените избори на 26 май 2019 г.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Европейският институт за стратегии и анализи (EISA) ще представи изследване на тема: „Оценки и очаквания на българските граждани към кандидата за длъжността Главен прокурор на Република България. Оценки и очаквания към новия главен прокурор на ЕС."

***
София.
От 14.00 часа в хотел „Арена ди Сердика" ще се състои Национална конференция „География на
възстановителното правосъдие в България".

***
Бургас.
От 17.30 часа до сърф базата в Морската градина предстои представяне на голяма конструкция с 4000 пластмасови бутилки във формата на риба от пластмасови бутилки. Събитието е част от фестивал "Рециклирай с фантазия".

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в офиса на Областен информационен център на адрес пл. „Георги Измирлиев" 5 ще се проведе награждаване на участниците в конкурса „Имам бизнес идея".
***
Благоевград.
От 10.00 часа в РЗИ - Благоевград ще започне пресконференция по повод Световния ден без тютюнев дим с мотото „Тютюн и белите дробове".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Световния ден без тютюнопушене 2019 г.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в зала 301 на Учебен корпус № 6 - зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев ще изнесе публична лекция в ЮЗУ „Неофит Рилски".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на пешеходната пътека на ул. "Васил Левски" - до чешмичките и МДТ "Константин Кисимов" ще се проведе Кампанията за пътна безопасност, в която ще участват десетки деца от Велико Търново и населените места.

***
Велико Търново.
От 10.00часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе детски празник.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Парк „Дружба" /при лошо време в Голяма зала на Община Велико Търново/ ще бъде отбеляза Международния ден на детето с „Приказно ревю", с участието на деца от социалните услуги и Центровете за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на община Велико Търново.

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Казанлък.
От 11.00 часа в ИМ „Искра" ще се състои Тържествена сесия на Общинския съвет в Казанлък.

***
Казанлък.
От 20.30 часа на площад „ Севтополис" ще започне спектакълът по коронясване на царица Роза.

***
Пещера.
От 10.00 часа ще се проведе обучение за вредата от тютюнопушенето с акцент вредата от употребата на наргиле с ученици от гимназия „Ат. Ченгелев" - Пещера, съпроводено с демонстрация на измерване на въглероден оксид в издишан въздух.
***
Перник.

***
Русе.
От 11.00 часа в района на пристанище Русе, на 496 речен километър, ще се проведе Съвместна тренировка на формирования от Военноморските сили и Регионална дирекция „Гранична полиция" - Русе.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 13.00 часа във военно формирование 44200 - Стара Загора (до Национална агенция поприходите - клон Стара Загора) от състава на Втора механизирана бригада ще се проведе Ден на отворени врати.

***
Смолян.
От 10.00 до 16.00 часа в 101 алпийски полк ще се проведе ден на отворени врати по случай Деня на детето.