Предстоящи събития на 03 юни
Секция: Предстоящи събития
03 Юни 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 03 юни

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие годишното събитие на Националният доверителен екофонд към МОСВ, на което НДЕФ ще представи отчет за дейностите за предходната година. Събитието ще се проведе в зала „Европа" в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22. На събитието ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за природозащита на името на Мими Праматарова.

***
София.
От 11.00 часа председателят на СДС Румен Христов, избраният за евродепутат Александър Йорданов, главният секретар на СДС Илия Лазаров и членът на НС на СДС Владимир Кисьов ще дадат пресконференция във връзка с приключилите евроизбори в централата на партията на ул. „Раковски" 134.

***
София.
От 10.00 часа в аулата на ВМА ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Усъвършенстване на грижите за здравето и развитието на децата в детските ясли". Организатори на форума са Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и директори на детски ясли от град София.

***
София.
От 11.00 часа в конгресен център „Европа" в сградата на КНСБ ще се проведе дискусия на тема „За устойчиво развитие на ВиК сектора и достойни работни заплати на работниците и служителите". Участие в нея ще вземат президентът на КНСБ Пламен Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, председателят на КЕВР Иван Иванов, председателят на браншовия синдикат „Водоснабдител" Треперушка Младенова, представители на Съюза на ВиК операторите в България и на Българската асоциация на водите.

***
София.
От 11.00 часа в зала „А" на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция във връзка със старта на Осмото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал. В нея ще вземата участие председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов, с Галина Нифору, директор на Балканския международен винен конкурс и фестивал, Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното, и Николай Колев, директор на Sofia Restaurant Week.

***
София.
От 11.00 часа в Института по катализ на БАН ще се проведе Ден на отворените врати, в който Института ще представят последните си разработки и реализирани до този момент катализатори, както и лаборатории и научна инфраструктура. Инициативата е част от тържественото отбелязване на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на одобрени заявители по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" за проблемите при прилагане на схемите и конкретните си искания.

***
София.
Ор 13.00 до 15.00 часа в АГ болница „Майчин дом" ще се проведат безплатни прегледи на жени със симптоми на неволно изпускане на урина.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14.03.2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия

***
София.
От 14.00 часа в Зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски" млади журналисти от ФЖМК ще представят успешни научни проекти, финансирани от Фонд „Научни изследвания".

***
София.
От 16.00 часа в залата на Българския културен център на ул. „Веслец" №13 ще се проведе събитие за връчване на наградите в Националния конкурс „Ще ти разкажа приказка".

***
София.
От 17.00 часа в централно фоайе на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои церемонията по награждаване на победителите от международния конкурс по програмиране CodeIT 2018/2019, който се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" студенти от II курс „Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски" ще представят своята книга „Отвъд преградите".

***
София.
От 19.00 часа в Кино Култура ще се проведе събитието „Героите говорят", организирано от платформата за доброволчество TimeHeroes.org.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала 5 в сградата на общинската администрация ще се проведе пресконференция във връзка с второто издание на „Jumaya Stage Festival".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" в Културен център „Морско казино" ще се проведе творческа вечер, посветена на писателя и почетен гражданин на Бургас Любен Петков.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Община Горна Оряховица за програмата и проявите в рамките на празника на Горнооряховския суджук.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в читалище „Надежда 1869" ще се състои церемонията по награждаване на победителите в литературния конкурс „Детство мое вълшебно".

***
Видин.
От 13.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие информационна кампания на МТСП „Промяната е в нашите ръце" за повишаване на информираността на гражданите, във връзка с новата Стратегия за активен живот на възрастните хора. На събитието ще присъства и заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде представена изложба на библиотечни документи „Видни добруджанци с принос в културата и изкуството на Добруджа" - Тодор Добруджански, Анастас Петров, Атанас Попов.

***
Плевен.
От 12.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на заместник председателя на Движение „България на гражданите" Найден Зеленогорски.

***
Плевен.
От 19.00 часа в читалище ,,Съгласие" ще се състои концерта- спектакъл ,,Чудото" с участието на възпитаниците на балетната школа и вокална група ,,Арлекино".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия кмет на Куклен Костадин П. за взимане на подкуп във връзка с обществена поръчка.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пазарджик срещу оправдателна присъда на М.В. / на 62 г./, който е подсъдим по дело за държане и разпространение на наркотици. Пазарджишкият окръжен съд го е оправдал по обвинение за разпространение на наркотици.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Халина М.-П., обвинена, че като управител на „Тракия-РМ" ЕООД със седалище в гр. Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 10.30 часа на ул. „Поручик Въльо Стефов", до блок 1114, в район „Южен" ще бъде открита нова детска площадка.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 12 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу адвокатът Владимир Елдъров, обвинен в уреждане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди на пострадали от ПТП по съдебен и административен ред.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която подсъдимия Н. Н. е признат за виновен в това, че с товарен автомобил е осъществил контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в клуба на ВМРО ще се състои брифинг с участието на новоизбрания член на ЕП Андрей Слабаков.

***
Симитли.
От 17.00 часа в храм „Рождество Богородично" ще бъде отслужена Вечерня, а след това ще се проведе награждаване на отличените ученици, взели участие в конкурса „Моята църква".

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Десислава Илиева и Здравко Костадинов ще проведат срещи с жители в офиса на партията на ул. „Цар
Освободител" № 17.

***
Смолян.
От 11.00 часа областният управител на Смолян Недялко Славов, заместник-кметът на Смолян Марин Захариев и президентът на Атлантически клуб в България д-р Соломон Паси ще открият Шестото международно лятно училище на НАТО.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие на тема „Какво не знаем за...": „Слънчевата система".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „Пети октомври" ще се проведе събитието „Джаз за деца", част от съпътстващата програма на „Джаз форум Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в сградата на Старозагорска света митрополия ще се състои тържествено заседание на Епархийския съвет.