Предстоящи събития на 5 юни
Секция: Предстоящи събития
05 Юни 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 5 юни

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.15 часа в Гранитната зала на Министерския съвет министър Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Кралство Нидерландия Стеф Блок ще дадат пресконференция след среща между двамата.

***
София.
От 11.30 часа министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще подпишат проект за „Разработване и внедряване на стандарти за качество при предоставяне на младежки услуги в България" в Гранитната зала на Министерския съвет.

***
София.
От 14.00 часа министърът на околната среда и водите ще открие в парк-градина „Централна баня" изложението „Иновации за качество на въздуха", на което български компании ще представят своите иновативни решения. Събитието е част от инициативите за отбелязване на Световният ден на околната среда.

***
Варна.
От 09.00 часа във в.к. „Ривиера" във Варна енергийният министър Теменужка Петкова ще участва в традиционната конференция „Българската атомна енергетика - национална, регионална и световна енергийна сигурност".

***
София.
От 11.00 часа в Дом на Европа, ул. „Георги С. Раковски" №124, Бяла книга за устойчиво развитие и кръгова икономика на Балканите ще бъде представена на конференция в София.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 13.00 часа в Сити Марк Арт Център на адрес: гр. София, бул. „Янко Сакъзов" № 30, оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" ще зарадва деца от социални услуги в гр. София с мюзикъла на Детска вокална група „Бон-Бон". В 12:30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще направи изявление пред медиите във фоайето на Сити Марк Арт Центъра.

***
Варна.
От 11.00 часа в Дома на Ловно-рибарско дружество - Варна по повод 130 години от основаването си.

***
Плевен.
Медицинският университет в града ще бъде домакин на Национална конференция по хирургия и сестринска сесия за специалистите по здравни грижи.

***
Пловдив.
От 09.30 часа заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Васил Миладинов ще открият в Пловдив двудневен международен семинар, посветен на противодействието на радикализацията в местата за лишаване от свобода и пробационните служби.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Информационния център на РИОСВ ще бъдат наградени участници в конкурса за найдобра екологична инициатива „Мисли зелено - пази природата".