Предстоящи събития на 6 юни
Секция: Предстоящи събития
06 Юни 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 6 юни

/КРОСС/ София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в зала "Триадица" на Гранд хотел "София" ще се проведе международна кръгла маса на тема "Международна обстановка и сътрудничество в акваториите на Черно, Средиземно и Балтийско море - правни, икономически и екологични аспекти".

***
София.
От 9.30 часа на жп прелеза на ул. „Йосиф Щросмайер" НКЖИ ще отбележи Международния ден за безопасно преминаване през железопътните прелези. Деца на служители на железниците ще раздават на шофьорите листовки със Закона за движение по пътищата, Раздел XІІ - Железопътен прелез, и балони с надпис „Спри! Живей!".

***
София.
От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще бъде отслужена Архиерейска св. Литургия" на Възнесение Господне. Тя ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР (бул. „Княз Ал. Дондуков" 8-10, ет. 4) ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за определяне на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, актуализация на преференциални цени

***
София.
От 12.00 часа в Сентръл Парк Хотел ще се проведе пресконференция на тема „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата".
***
Варна.
От 10.00 часа в Пленарна зала на Общината ще бъде открита Международна конференция по електрически машини, задвижвания и енергийни системи (ЕЛМА). В рамките на конференцията ще се проведе и работна среща на фирми от българската електропромишленост.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в патриаршеската църква на крепостта Царевец ще бъде отслужена Света литургия по случай Възнесение Господне. Ще я води Негово високопреосвещенство великотърновския митрополит Григорий.

***
Враца.
От 13.30 часа народният представител от ГЕРБ Станислав Попов ще даде пресконференция по повод действията по премахването на серовъглерода от територията на града. Брифингът ще се състои пред входа на предприятие „Камибо" ООД-ТП „Хименерго".

***
Пловдив.
От 9.00 часа Митрополит Николай ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. Възнесение Господне".

***
Смолян.
От 9.30 часа Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи празничната св. божествена Литургия в параклиса „Св. Спас" в местността „Забатско" над квартал „Долно Райково".

***
Шумен.
В 11.00 часа в залата на РУ- Шумен директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим ще даде информация за инициатива на областната дирекция „Заедно можем да спрем телефонните измами".

***
Шумен.
От 13.45 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на председателя на ПП АБВ Румен Петков. Основна тема - отчитане на изборните резултати на „Коалиция за България".