България загуби от Полша с 1-3 гейма в Лигата на нациите
Секция: СПОРТ
08 Юни 2019 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България загуби от Полша с 1-3 гейма в Лигата на нациите

/КРОСС/ Волейболните национали на България отстъпиха с 1-3 (25:22, 19:25, 25:27, 20:25) срещу представителния тим на Полша в двубой от Лигата на нациите.

"Лъвовете" излязоха на паркета днес, в опит да сложат край на пропадането си след трите си предишни поражения в надпреварата. За съжаление не успяха да го сторят.

За послено "трикольорите" ни са побеждавали Полша в голям турнир през 2017 година, когато надделяват с 3:2 гейма в Световната лига.

България е под номер 13 в състезанието, с 1 успех и 4 поражения и сбор от 3 точки.

"Лъвовете" поведоха в резултата в Нингбо, но позволиха обрат, въпреки чудесното представяне на Розалин Пенчев в атака и при началния удар.

 

 

Първото техническо прекъсване в мача дойде при предимство за състава ни от 8:7 точки. Най-отличаващият се волейболист в състава ни днес Розалин Пенчев получи травма. При 13:12 и прекъсването на играта от страна на полския селекционер, състоянието на национала ни не изглеждаше задоволително, но той избра да продължи участието си.

Не така обаче стояха нещата с Тодор Скримов. Той падна на пода и се наложи да получи незабавна медицинска помощ. При приземяването си, след опит за атака, Скримов стъпи върху крак на свой съперник. След това той бе изнесен от съотборниците си извън терена и не успя да продължи участието си в двубоя.

Второто техническо прекъсване бе при три точки в полза на тима ни - 16:13, а до самия край националите ни не изпуснаха предимството си и взеха откриващата част с 25:22 точки.

Поляците се върнаха по най-добрия начин в срещата и натрупаха солидна преднина във втория гейм. Дори и перфектното представяне на Пенчев не помогна, разликата се увеличи до 24:19, а след това поляците спечелиха втория гейм.

През целия трети гейм българите водеха с точка-две, като самочувствието им бе забележително. Към края на частта обаче поляците се възстановиха и на свой ред настъпиха газта. Така се стигна до равенство 24:24, след което България изпусна две страхотни възможности да реши срещата, Учиков не успя да забие подаване на Братоев и Полша направи обрата факт.

Четвъртият гейм се оказа неприятна наказателна акция в полза на поляците. Те поведоха с 8:3 до първото техническо прекъсване. Преднината на съперника все пак бе съкратена до четири точки, но нови няколко успешни атаки на нашия опонент предопределиха победителя в сблъсъка.

При 20:15 всичко беше ясно, като и двата отбора просто дочакаха края на сблъсъка.

Така за първи път България допуска четири поредни поражения в надпреварата и Пранди определено няма поводи за гордост, след повторния си дебют начело на представителния тим на страната ни.