Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал
Секция: СПОРТ
09 Юни 2019 19:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал

/КРОСС/ Световният №2 Рафаел Надал триумфира за 12-и път в своята кариера на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Испанецът победи в своя 12-и финал в Париж Доминик Тийм след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Надал изигра поредния си силен мач на турнира и изгуби едва втория си сет в надпреварата. Битката бе повторение на финала от миналата година, когато обаче Краля на клея се наложи с категоричното 3:0.

Първият сет започна изключително обещаващо и след 45' по нищо не личеше кой ще стигне до трофея, тъй като резултатът бе едва 3:3. В петия гейм австриецът първи стигна до пробив, но веднага след това бе пробит. Последва серия от три гейма за Рафа, с което спечели частта с 6:3. Вторият сет бе изпълнен от лесно спечелени сервис геймове за сервиращите преди в 12-я гейм шампионът да се пропука и поставеният под №4 Тийм да измъкне частта, а с това и да изравни резултата.

И когато всички очакваха австриецът да настъпи газта, той започна все по-често да бърка, а ударите на Надал да го затрудняват все повече. Точно това помогна на Рафа да спечели следващите два сета без никакъв проблем след 6:1, 6:1 и да триумфира за изумителен 12-и път на любимия си турнир.

За статистиката новият стар шампион остави 3 аса срещу 7 на съперника. Надал записа 38 уинъра на сметката си срещу 31 на Тийм, а непредизвиканите грешки бяха 31:38 в полза на подгласника.