Предстоящи събития на 10 юни
Секция: Предстоящи събития
10 Юни 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 10  юни

/КРОСС/ София.
В 11.00 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме на разговор на четири очи външния министър на Северна Македония Никола Димитров. В 12.30 часа ще се състои пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" 22 общественият защитник Мая Манолова организира кръгла маса по повод десетките жалби на граждани и сигнали от неправителствени организации и адвокати за неравноправни клаузи в договорите на фирми за бързи кредити.

***
София.
От 11.00 часа в централата на АБВ ще се състои пресконференция на партията. Темата е "В навечерието на пореден скок на цените на тока, кои са всъщност реалните проблеми в енергетиката, кой е отговорен за тях и как можем да ги предотвратим?". Участие ще вземат председателят на АБВ Румен Петков и зам.-председателят на партията Любомира Ганчева.

***
София.
В 10.30 часа в зала 1 на Столична община Николай Стойнев - председател на комисията по икономика и собственост ще даде информация за посоките на развитие на общинските дружества, а д-р Веселин Милев - председател на комисията по здравеопазване за състоянието на общинските лечебни заведения.

***
София.
От 9.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко М., Милко Т., Тодор Й., Ичко Л. и Красимира Г.

***
София.
От 9.00 часа 22 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа производство по чл. 65 по НПК срещу Слави Ж. и Томи А.

***
София.
От 9.00 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа производство по чл. 65 по НПК срещу Драгомир К. и Младен Р.

***
София.
От 9.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Петко С., Иван Й., Кристиян Д., Габриел Б., Борислав Й., Димитър Б., Вергил С., Ангел К., Калчо С., Борислав А., Валери В., Васил И., Васил С., Илия У., Красимир П., Петър В., Сотир П. и Стефан Г.

***
София.
От 9.45 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко С., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Е., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели С. и Уляна Ш.

***
София.
От 11.00 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Светозар П., Антон Д., Албена А., Георги Г., Веселин С., Росица Я., Донка Г. и Георги Г.

***
София.
От 11.00 часа l изложбена зала „Архиви", ул. „Московска" 5, pа единадесети пореден път Държавна агенция „Архиви" ще отбележи Международния ден на архивите под мотото „Проектиране на архивите през 21-ви век".

***
София.
От 11.00 часа в Музея на МВР на ул. „Лавеле" №30 ще бъде представена Изложбата „140 години МВР и 25 години Международна полицейска асоциация - Секция България".

***
София.
От 11.00 часа в Галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще бъде представена Колективна изложба на възпитаници на магистърска програма „Фотография" на Национална художествена академия.

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Васил Р.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа квалифицирани състави на изнудване срещу Севдалин Е. и Кирил К.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа производство по чл.65 от НПК срещу Константин Л.

***
София.
От 14.00 часа в градинката „Кристал" София и Белград представят изложбата „Археологически бисери".

***
София.
От 14.00 часа на адрес: бул. „Цариградско шосе" № 159 ще се проведе търг с наддаване за продажба на поземлен имот (ПИ) с идентификатор 68134.1202.982, с площ 2 591 кв. м, начин на трайно ползване „за административна сграда, комплекс" (УПИ III от кв.13а, м. Разсадника -Бежанци) по КККР на град София и построените в него сгради.

***
София.
От 15.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа производство по чл.65 от НПК срещу Григор Г.

***
София.
От 18.00 часа в зала „София" на Столична библиотека ще се състои премиера на книгата на Ралица Люцканова-Костова „Жени и чудовища. Новата женска готика - Анджела Картър и Карсън Маккълърс".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Предверието и дредния кат".

***
София.
От 19.00 часа в Techno Magic Land (бул. "Цариградско шосе" 111Б, вход при пешеходния мост) ще се проведе церемония по връчването на наградите в Академия „Иновация в действие" 2018/2019.

***
Асеновград.
В 13.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Василка Н. Н., обвинена че е присвоила чужди пари и е съставила неистински официални документи.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в хотел „Монте Кристо" ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат дискутирани функциите и задълженията на модераторите на профили, които всяка институция с регистрация на Платформата и задължен субект по ЗДОИ трябва да осигури.

***
Благоеград.
От 11.40 часа хотел „Монте Кристо" от Областна администрация-Благоевград ще бъде представена Платформа за достъп до обществена информация. Предвиден е брифинг за медиите.

***
Бургас.
От 8.00 часа в КЦ „Морско казино" ще се проведе кастинг за статисти, които да участват в снимките на най-новия български филм „Петя на моята Петя".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия Национален турнир по спортни танци„Болярска купа" и „Изгряващи звезди".

***
Добрич.
От 9.00 до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци".

***
Добрич.
От 10.00 до 16.00 часа в Държавен архив - Добрич ще има Ден на отворени врати и представяне на изложба „Атрактивни документи от фонда на Държавен архив - Добрич". Ще бъдат връчени отличията „Читател на годината" и „Приятел на архива".

***
Добрич.
От 10.30 до 11.30 часа в Художествена галерия - Добрич ще се проведе лятна
работилница за въображение.

***
Корлово.
От 11.00 в Исторически музей - Карлово община Карлово Исторически Музей-Карлово представят фотодокументална изложба дарителската традиция в Карлово- Съзидание и духовност.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в отдел „Държавен архив" ще се състои награждаване на на-активен читател, дарител и приятел на архивите.

***
Перник.
От 17.30 часа в Малък салон, Дворец на културата, ще се състои Концерт на ученици от Обединената школа по изкуства към ОК Дворец на културата от класа на Невелина Станимирова.

***
Перник.
От 19.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се състои Концерт на хип-хоп формация „Dance Quad".

***
Плевен.
От 19.00 часа в читалище ,,Съгласие" ще се играе постановката ,,Една седмица не повече/Истински лъжи".

***
Пловдив.
В 9.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Мартин М. и Калоян А., обвинени, че на територията на килия в Пловдивския затвор са отнели чужди движими вещи от владението на К. В., като са употребили за това сила.

***
Пловдив.
В 9.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Делян Д. и Милен Д., обвинени за представяне на неверни сведения пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие", гр. Пловдив.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Станислав П., обвинен, че при управление на товарен автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

***
Пловдив.
В 12.30 часа в клуба на ВМРО общинските съветници и председателят на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев, ще дадат пресконференция. Темите на пресконференцията ще са по бюджета на Общинска фондация ''Пловдив 2019'', както и "синя зона".

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Земфира И., обвинена за това, че е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Обвинена е и че е причинила на полицейски орган лека телесна повреда.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по дело, с което Окръжна прокуратура - Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив срещу присъда спрямо трима души, които Старозагорският окръжен съд е признал за виновни в извършване на убийство и опит за убийство.
Недоволни от наказанията са и всички осъдени.

***
Свищов.
От 13.00 часа в Зала 1 на общината ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Сливен.
От 09.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен на адрес: ул. „ЦарОсвободител" № 17 - Живко Минчев и Галя Вучкова ще се проведе приемна за граждани.

***
Сливен.
От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, на бул. „Цар Освободител" № 17, Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделието и храните в Народното събрание Мария Белова организира приемна с граждани.
***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе лятна детска академия.
***
Стара Загора.
От 17.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои шести национален литературен конкурс „Николай Лилиев".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще има презентация на тема
„Новите книги на Русия" и изложба - базар на съвременна руска литература.

***
Шумен.
От 10.30 часа във фоайето на НЧ "Тодор Петков 1963" деца от ДГ №30 "Космонавт" ще се включат в изработването на забавни книгоразделители.

***
Шумен.
От 11.00 часа в сградата на Държавен архив- Шумен ще бъдат връчени наградите на номинираните за читател, дарител и приятел на архива. От 11.30 часа ще започне Ден на отворените врати.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще бъде учреден Областен съвет за хората с увреждания в област Шумен.

***
Шумен.
От 15.00 часа пред Общинския културен център ще се състои детски празник „3D Европа".

***
Ямбол.
От 20.00 часа в зала „Диана" ще бъде представен Спектакълът „Кармина Бурана".