Тръмп разкритикува Twitter
Секция: Технологии
10 Юни 2019 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп разкритикува Twitter

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува Twitter и обвини платформата, че заглушава консервативните гласове. "Гигантска грешка!", написа Тръмп в социалната мрежа и уточни, че това противоречи на свободата на изразяване."Туитър трябва да пусне забранените консервативни гласове на своята платформа, без ограничения", заяви американският президент и допълни: „Нарича се Свобода на словото. Правите гигантска грешка!".

Twitter и други социални медийни платформи като Facebook, Instagram и YouTube наскоро бяха принудени да блокират личности, обвинени в подбуждане към насилие, и такива, които използват платформите за насърчаване на антисемитизма, расизма и теориите на конспирацията.Решението за това беше взето под натиск от страна на критици, които смятат, че социалните мрежи не действат достатъчно бързо, за да премахнат шокиращи или проблемни материали.

Сред онези, които са били прогонени от една или повече платформи, е и Алекс Джоунс, известен създател на конспиративни теории, към когото Тръмп е изразявал съчувствие в миналото.
Това не е първият път, когато американският президент обвинява социалните мрежи в дискриминация срещу десните потребители.

Милиардерът републиканец, чийто акаунт в Twitter е последван от близо 61 милиона души, редовно атакува високотехнологичните гиганти като политически пристрастни или, както той каза в неотдавнашен туит, "тоооолкова на страната на радикалните леви демократи".