Ден на бащата в Столична библиотека
Секция: КУЛТУРА
12 Юни 2019 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден на бащата в Столична библиотека

/КРОСС/ Милиони хора в над 50 страни по света честват в третата неделя на месец юни Деня на бащата. Независимо от културни, религиозни и социални различия, хората са обединени от желанието да посветят деня на важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, баткото и всички значими мъже от семейния кръг на децата, играят за израстването и развитието им.
Четенето на децата и младите хора е главен приоритет на Столична библиотека и тя използва иновативни и креативни формати съвместно с партньорски организации за приобщаване на децата и учениците към четенето на книги, като: Час на приказката, „Летящо прасе или четящ тийнейджър", Арт ателие, „Работилница с грамофон" и др. За нас е от изключителна важност да възпитаваме нагласата към четене в семейството. През последните години се увеличава броят на бащите, които заедно с децата си посещават Детския център на Библиотеката на София.
Столична библиотека и фондация Лале за пети път организират честване на Деня на бащата. Заповядайте на 14 юни 2019 г. от 11:00 до 13:00 ч. на литературно четене, което ще се проведе пред паметника на Славейкови на обновения площад „П. Р. Славейков".
С нас ще бъдат писателите проф. Михаил Неделчев, Йордан Ефтимов и Ангел Игов и композиторите Хайгашод Агасян и Борислав Мирчев.
Всички деца със своите бащи, дядовци и батковци ще могат да участват в образователни игри, четене, рисуване и програмиране.
Ще бъдат раздавани безплатни едногодишни читателски карти за всички деца и бащи, участвали в празника.