Борисов: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юни 2019 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов наблюдава тактическите занятия „Ответен удар - 2019 г." („Strike Back 2019") на полигона „Ново село" заедно с военния министър Красимир Каракачанов и с началника на отбраната генерал Андрей Боцев.„В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Базата в „Ново село" е прекрасно съоръжение", коментира Борисов.

„Ученията тук продължават цяло лято, а през последните години се отделят толкова средства за отбрана, колкото не са предвиждани години наред", заяви министър-председателят пред журналисти.

Той обяви още, че със Зоран Заев са се договорили, когато България придобие новите самолети, да пази и въздушното пространство на Северна Македония.Борисов подчерта, че „Strike Back 2019" се ръководи само от български офицери и поздрави военнослужещите за доброто учение. „Да тренирате заедно, да направите добро бойно приятелство. Винаги да сме готови за „Strike Back".

Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха изпълнение на задачи в съвместни действия по отбрана и контранастъпление. Министър-председателят поздрави участниците в днешните операции. От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата.