Сестрата на Ким Чен-ун ще посети демилитаризираната зона между Севера и Юга
Секция: СВЯТ
12 Юни 2019 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сестрата на Ким Чен-ун ще посети демилитаризираната зона между Севера и Юга

/КРОСС/ Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще посети днес демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, за да изкаже съболезнования за бившата първа дама на Южна Корея И Хи-хо, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейското министерство на националното обединение.

Северна Корея е казала, че Ким Йо-чен ще посети граничното село Панминчжон тази вечер. Очаква се тя да се срещне с южнокорейски служители.И Хи-хо, която почина в понеделник, беше вдовицата на бившия южнокорейски президент Ким Те-чжун - първия лидер на Южна Корея, срещнал се през 2000 г. с тогавашния севернокорейски лидер Ким Чен-ир.

Посещението на Ким Йо-чен става година след като брат й Ким Чен-ун се споразумя с американския президент Доналд Тръмп на първата среща на върха между САЩ и КНДР да работи за денуклеаризация на Корейския полуостров. Оттогава преговорите са в застой. Ким Те-чжун, който беше президент на Южна Корея между 1998 и 2003 г., стана известен като защитник на политиката на ангажиране със Северна Корея. Разведряването между Сеул и Пхенян миналата година се разглеждаше като съживяване на тази политика.