Ученици намериха и върнаха дамски портфейл с пари
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юни 2019 19:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици намериха и върнаха дамски портфейл с пари

/КРОСС/ Ученици намериха и върнаха портфейл с пари. Те са възпитаници на СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен, съобщава Дарик.

От школото съобщиха, че около обяд учениците са намерили портфейл в района на търговски комплекс "Сити център", в близост до спирка на градския транспорт.

Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към училище, когато 13-годишният Михаил почти настъпил дамския портфейл, който бил на земята. В него имало около 100 лева, лични документи и дебитни карти, собственост на местна жителка.

Заедно момчетата вземат решение да потърсят собственичката и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си.

Минути след намирането на портфейла децата срещат един от учителите си - г-н Николай Карев, на когото споделят какво се е случило. С негова помощ се свързват с органите на ОД на МВР, а малко по-късно на място пристигат полицейски служител и самата собственичка на портфейла.

Жената била много развълнувана и радостна от щастливия развой на нещата и споделя, че дори не е разбрала как и къде е загубила портфейла. Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка, която е пример за подрастващите и говори за доброто им възпитание и гражданска позиция.