Кирилов подава оставка, ако мониторинговият механизъм не отпадне
Секция: ПОЛИТИКА
13 Юни 2019 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирилов подава оставка, ако мониторинговият механизъм не отпадне

/КРОСС/ Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако механизмът за сътрудничество и проверка не отпадне до края на мандата на настоящата Европейска комисия/ЕК/. Това стана ясно от негово изказване пред медиите след днешното заседание на Пленума на ВСС.

Кирилов обясни, че е заявил тази своя позиция пред еврокомисаря Вера Йоурова след разговор с нея миналата седмица във връзка с готвения от министъра проект за разследвания на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор. Той добави, че според него мониторингът ще отпадне.

По думите на министъра Йоурова е казала, че имаме много сериозен напредък и шанс механизмът да приключи. Тя била подчертала още, че изказването й от преди време, че до края на годината механизмът вероятно няма да приключи за нас били нейни лични виждания и касаели краткият период от време, който остава до приключване работата на настоящия състав на ЕК.

Кирилов коментира, че не знае дали бившият евродепутат Емил Радев има намерение да участва в избора за нов главен прокурор и дали ще бъде номиниран.