Съмнения за лекарска грешка във Враца
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2019 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Съмнения за лекарска грешка във Враца

/КРОСС/ Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира на път за болницата, а близките му винят лекарите, защото не са му оказали нужната помощ. Мъжът е работел като багерист. В събота се почувствал зле. Предположи, че е изстинал, болеше го гърлото. Казваше, че е жаден и дишаше тежко, споделя майката на починалия в интервю, излъчено в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин".

Сутринта му беше трудно да стане. Краката му бяха оттекли и се обадих в Бърза помощ. Линейката дойде за 10 минути. Веселин седеше в леглото и дишаше тежко. Той е доста пълен и се наложи да извикат пожарникари, за да помогнат да се качи в линейката. След като го натовариха, линейката отказа да запали и пожарникарите я избутаха. При тръгването Веселин пада по очи в линейката, при което трудно си поема въздух. Помолих да спрат и да го обърнат, след което ме изхвърлиха от линейката. Пътувахме с кола след линейката. Когато пристигнахме до болницата ме попитаха дали съм му взела личната карта, защото е починал. Аз линейка ли повиках или катафалка, пита се майката. На мен ми казаха, че е починал в линейката. В смъртния акт обаче нито има ден, нито час на смъртта, споделя жената.

По думите на майката на сина ѝ са оказали неадекватна първата помощ. Вместо да му поставят Урбазон, за да облекчат дишането му, са му поставили Морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е починал от инсулт.

Уведомена е прокуратурата. Започнало е досъдебно производство по случая.