Слънце и жега до обяд, дъжд - следобед
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2019 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънце и жега до обяд, дъжд - следобед

/КРОСС/ Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските и североизточните райони ще се развива купеста облачност. Там на отделни места ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат, максималните ще са между 29 и 34 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има вре енни увеличения на облачността, но само на отделни места в северната част ще превали краткотрайно. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 29 - 31 градуса. Температурата на морската вода е от 23 на север от н. Калиакра, до 25-27 в останалите райони. Вълнението на морето ще е 2 бала. В петък и събота ще бъде предимно слънчево, ще се затопля и около и след обяд ще бъде горещо. Максималните температури ще са над 30, в отделни райони в събота ще достигнат 37-38 градуса. Значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове в петък и на места, главно в Северна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; възможни са локални интензивни явления.

В събота в по-голямата част от страната ще е без валежи; само на изолирани места, главно в планините ще превали и прегърми.