Сергей Лавров изпрати поздравително писмо на министър Захариева по повод 140 години руско-български дипломатически отношения
Секция: България - Русия
08 Юли 2019 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров изпрати поздравително писмо на министър Захариева по повод 140 години руско-български дипломатически отношения

/КРОСС/ Поздравително послание по повод 140 години дипломатически отношения между България и Русия изпрати Министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров до Министъра на външните работи на България Екатерина Захариева. Ето и пълния текст на писмото.

Уважаема госпожо заместник Министър-председател,
На 7 юли 2019 г. страните ни отбелязват забележителна дата - 140 години на руско-българските дипломатически отношения.

Днес нашите държави изграждат взаимноизгодно сътрудничество в икономиката, туризма и културата. Проучват се възможностите за реализация на големи съвместни енергийни проекти. Динамично се развива политическият диалог на най-високо и високо равнище. Всичко това отговаря на националните интереси на Русия и България, допринася за укрепване на атмосферата на доверие и добросъседство на Балканите и в Черноморския регион.

Убеден съм, че с оглед на богатата история и солидния потенциал двустранните ни отношения имат самостоятелна ценност и не трябва да се превръщат в производна величина от международната политическа конюнктура. Нашата обща задача е да осигурим неспиращото им развитие за благото на народите на Русия и България.

С. Лавров