Сръбското МВнР: Изявлението на Борисов е неточно, ЕС не е признал Косово
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юли 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сръбското МВнР: Изявлението на Борисов е неточно, ЕС не е признал Косово

/КРОСС/ „Изявлението на българския премиер Бойко Борисов миналата седмица на срещата на върха в Познан е неприемливо, защото не е точно и се отнася до най-значимия въпрос за всяка държава - въпросът за териториалната цялост." Това е било заявено в Министерството на външните работи на Сърбия пред заместник-ръководителя на посолството ни в Белград Ива Крулева, съобщи БНР.

„Това изявление не съответства на очакванията на Република Сърбия във връзка с приятелските и добросъседските отношения и се надяваме да не се повтаря в бъдеще", се посочва още в съобщението на външното министерство в Сърбия. И се изразява позицията, че Евросъюзът не е признал Косово за независима държава и, че всички би трябвало да се придържат към това.

Белград изразява готовност да развива и задълбочава добросъседските отношения с България, както и благодарност за подкрепата на страната ни за пътя на Сърбия към Евросъюза.

Във вторник Дачич ще разговаря с външния ни министър Екатерина Захариева на среща на първите дипломати на страните членки на ОССЕ в Словакия.