Лунно затъмнение в ретрограден Меркурий, слагаме край на нещо в живота си
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Юли 2019 19:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лунно затъмнение в ретрограден Меркурий, слагаме край на нещо в живота си

/КРОСС/ Задаващото се лунно затъмнение на 16-17 юли ще се случи по време на ретрограден Меркурий и още по-силно влияе върху емоциите и комуникацията, твърдят астролозите. Това затъмнение е частично, но пак се смята, че оказва влияние върху събитията.

В нощта на 16 срещу 17 юли от България ще може да се наблюдава частично лунно затъмнение с начало в 23.02 ч. българско време. Освен от Европа, явлението ще бъде видимо от Африка, Азия, Австралия, Индийския океан, по-голямата част от Атлантическия океан, Южна Америка и Антарктика. Максимална фаза на затъмнението ще можем да наблюдаваме в 24.31 ч. на 17 юли, а края на явлението ще настъпи в 02.00 ч. При максималната фаза лунният диск ще бъде закрит от земната сянка до около две трети от диаметъра си - ще се закрие горната (северната) част на Луната. Затъмнението от земната сянка ще трае 2 часа и 58 минути.
Лунното затъмнение влияе на емоциите и бележи кулминация на част от тях. Лунното затъмнение дава и продължителен тласък на мечтите, като може да ги изкриви и да ги превърне в доста отдалечени от реалността. А това понякога е пагубно, защото човек става доста по-асоциален и смята, че е недооценен от околните. Че се някой друг му е виновен.