Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд събра представителите на бизнеса
Секция: ИКОНОМИКА
11 Юли 2019 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд събра представителите на бизнеса

/КРОСС/ Повече от 100 представители на бизнеса взеха участие в информационна среща в София за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд
При засилен интерес от страна на малките и средните предприятия се проведе заключителната среща от информационната кампания във връзка с новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Повече от 100 представителите на бизнеса присъстваха на събитието в София, което се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и се проведе в партньорство с Българската стартъп асоциация и Микрофинансиращата институция „Джобс", група към Българската банка за развитие. Със срещата днес се слага край на информационната кампания, която обиколи общо 10 града - Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Търговище, Русе и София.
„Направихме корекции в правилата на Десета конкурсна сесия. Надяваме се така работата на бизнеса с НИФ да се улесни", подчерта д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП. Една от промените е отстранените по административна оценка да бъдат своевременно уведомявани, за да могат веднага да търсят правата си. „А не както досега - да бъдат уведомявани с крайното класиране, т.е. без да имат възможност за реакция", допълни д-р Таков.
До момента Националният иновационен фонд е подкрепил иновационни проекти за близо 50 млн. лв. Възможности да се кандидатства има в четири тематични области - информатика и информационни и комуникационни технологии; мехатроника и чисти технологии; индустрия за здравословен живот и биотехнологи; нови технологии в креативните и рекреативните индустрии.
Проектните предложения за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд се приемат до 9 август 2019г. Наличният финансов ресурс по нея е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ.