Разбиха престъпна група в Силистра, фалшифицирала официални документи
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2019 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха престъпна група в Силистра, фалшифицирала официални документи

/КРОСС/ Престъпна група, занимавала се с изготвяне и използване на неистински официални документи, е разкрита при специализирана полицейска операция на служители на ОДМВР-Силистра, проведена вчера на територията на областта. Арестите, осъществени под наблюдението на Районна прокуратура -Силистра, са резултат от предварително разследване и оперативно-издирвателни действия на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" след подаден сигнал.

Вчера, съвместно със служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" и районните управления, е извършено претърсване и изземване на 6 адреса в Силистра и Тутракан, както и на 4 леки автомобила. Намерена е неистинска лична карта с данни на реално съществуващо лице, както и фалшиво генерално пълномощно от негово име. Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации.

Към момента е установено, че възползвайки се от фалшивата лична карта и пълномощно, групата е подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката била осуетена след намесата на полицията.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже - на 30 г. и на 36 г., известни с извършване на аналогична дейност. В процес на изясняване е съпричастността на други двама, заподозрени като съучастници. Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от лицата. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл. 308 и 309 от НК.