Шабла и Каварна очакват по-добър туристически сезон от миналото лято
Секция: Туризъм
11 Юли 2019 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шабла и Каварна очакват по-добър туристически сезон от миналото лято

/КРОСС/ Северните черноморски общини Шабла и Каварна очакват по-добър туристически сезон от миналото лято. Възходящата тенденция в броя на туристите през лятото през последните няколко години се запазва и тази година. За разлика от Южното Черноморие, резервациите тук са направени отдавна и през юли и август местата за настаняване вече са заети. Наред с румънските и руските туристи, гостите на двете общини са и от Полша, Чехия и Германия.
Тази година Община Каварна очаква да подобри резултатите за туристическия си летен сезон от миналата година, заяви кметът на общината Нина Ставрева, като една от основните причини за това са добрите условия в курортната зона, както и богатият културен и спортен календар.
"Категорично доказателство в тази посока са и подадените декларации от собственици на места за настаняване още през месеците март, април и май. Още тук имаме ръст около 20%", каза Ставрева.
Юни месец още показа, че настоящият летен сезон ще бъде пиков и за община Шабла, сподели кметът Мариян Жечев:
"Легловата база за месеците юли и август е напълно заета към момента".
Според Жечев основната причина за това са хубавата природа, спокойствието и неангажиращият тип туризъм, който предлага шабленското крайбрежие.