Промениха протокола заради пристъпите на треперене на Ангела Меркел
Секция: СВЯТ
11 Юли 2019 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Промениха протокола заради пристъпите на треперене на Ангела Меркел

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател в Берлин, съобщава „Ди велт". За трети път в рамките на три седмици германският канцлер получи пристъп на треперене по време на срещата си в Берлин с премиера на Финландия Анти Рине. Въпреки че продължи около минута, той беше по-силен от предишните, припомня БГНЕС.
Изданието посочва, че пристъпите на треперене се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. По тази причина двете с министър-председателя на Дания изслушаха седнали химните на двете държави, като протоколът е претърпял промяна по настояване на германския канцлер.

Самата Меркел коментира здравословното си състояние. Тя обясни, че следи здравето си и се отнася отговорно към него.

"Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си", заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания Мете Фредериксен.

В отговор на въпроса на журналисти какво чувства с приближаването на 65-тия й рожден ден, който канцлерът ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че "ясно осъзнава, че хората остаряват".

"Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни. Всичко има своите добри страни", каза тя.

По-рано канал N-tv показа кадри от срещата на Меркел с президента на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, на които тя изпада отново в силен пристъп на треперене. Подобно нещо се случи с Меркел по време на срещата й с украинския президент Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с дехидратация. Според нея, след като пила вода, тя се почувствала много по-добре.

В сряда по време на срещата на канцлера в Берлин с министър-председателя на Финландия Анти Рине настъпи друг тремор. Атаката продължи около минута, но беше по-слаба от предишните.

Телевизионният канал N-tv излъчи кадри от срещата на Меркел с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, по време на която тя получи силен пристъп на тремор. В анолигчна ситуация изпада и по време на разговорите си с президента на Украйна Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с обезводняване и заяви, че след като е пила вода, се е почувствала по-добре.