Путин опрости получаването на гражданство за жителите на два региона на Украйна
Секция: Русия
18 Юли 2019 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин опрости получаването на гражданство за жителите на два региона на Украйна

/КРОСС/ Владимир Путин подписа указ, според който украинците, живеещи в Русия извън територията на Донецк и Луганск, могат да получат гражданство по опростената процедура. Преди това само тези, които живееха в самопровъзгласените Донецки и Лугански народни републики, имаха такава възможност.

"Направете ... следните промени: от алинея" в "параграф 1, думите" отделни области "трябва да бъдат заличени," се казва в документа. Така според новото издание на постановлението правото на кандидатстване за допускане до руско гражданство по опростена процедура се предоставя на граждани на Украйна и на лица без гражданство, които имат разрешение за временно пребиваване в Русия, разрешение за пребиваване в Русия, удостоверение за бежанец, удостоверение за временно убежище. на територията на Русия или доказателства за участие в държавната програма за подпомагане на доброволното преместване в Русия на сънародници, живеещи в чужбина, които постоянно пребивават на територията на страната и Донецк и Луганск региони на Украйна, като от 7 април 2014 г. и 27 април 2014 г., както и техните деца, включително приемане (приемане), съпрузи и родители. "

Указът влезе в сила от датата на подписването му, 17 юли. Руският президент подписа указ за опростено получаване на руски паспорти от жителите на ДНР и ЛНР на 24 април. По-малко от седмица по-късно в село Покровско, Ростовска област, беше открит Център за издаване на руски паспорти за жители на ДНР, а в Новошахтинск за жителите на ЛНР. Документите в тях се приемат от упълномощените лица . След това на различни нива беше поставен въпросът за необходимостта от разширяване на правото на опростено гражданство на жителите на цялата територия на тези региони. По-специално, главата на семейство Люлкович поиска помощ за получаване на гражданство. Той обясни, че от 2014 г. живее в Набережни Челни, където семейството се мести от украинския Дзержинск, бягайки от войната, но може да получи само статут на бежанец. След това Путин нареди на МВР да анализира практиката на допускане до руско гражданство по опростен начин и да прави предложения за гражданите на Украйна.