РКИЦ събра семейни двойки, намерили любовта в братска Русия
Секция: България - Русия
08 Юли 2019 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
РКИЦ събра семейни двойки, намерили любовта в братска Русия Отбелязан бе Денят на семейството, любовта и верността

 

/КРОСС/ 23 семейни двойки, сключили брак преди 25 и повече години, празнуваха в Руския културно-информационен център в София. Празникът бе посветен на Деня на семейството, любовта и верността.

На тържеството двойките пристигнаха от 17 града на България - празнично облечени, с деца и внуци. Всяка от тях има своята история, своята интересна особеност. Много от двойките са се срещнали в република Коми, където по времето на СССР работеха много български граждани. Някои от тях са се събрали благодарение на писмата, които си пишеха пионерите, някои - благодарение на съветско-българските "влакове на дружбата"...

Водещите на празника Елена Харлова и Ирина Гопаненко се постараха да разкажат по малко за всяка двойка, а ръководителят на представителството на Россотрудничество в България Ирина Живихина поздрави съпрузите, честити им празника и им връчи високи награди - медалите "За любов и вярност".

Приемствеността между поколенията на празника символизираше младата двойка на Дина и Алекс Съчеви - млади, нежни, дошли на празника с двегодишната си дъщеричка Ева. А скоро двойката очаква още една рожба!

Почетни гости на празника бяха първият космонавт на България Георги Иванов и съпругата му Лидия - тяхното задружно семейство вече много години е пример на взаимно разбиране и подкрепа.

Честването продължи в ресторант "Друзья", където поканените на празника имаха възможността да произнесат в отговор благодарствени слова, да споделят един с друг своите истории, да поговорят и потанцуват. Музикален подарък на гостите направиха известната в София изпълнителка на руски песни Светлана Бистрая, младият певец Антонио Дачовски, както и гостът от Москва Михаил Загот.