Започва джаз фестивалът в Банско
Секция: КУЛТУРА
06 Август 2019 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва джаз фестивалът в Банско

/КРОСС/ Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е на централния градски площад „Никола Вапцаров". Планинският ни курорт вече е пълнен с гости в очакване на откриването.

Тази година фестивалът е посветен на фънка. „Не само в джаза, а изобщо в музиката това е фундаментално важен жанр. Нашият фестивал събира три поколения публика и искаме да покажем на младите колко качествена е тази музика", споделя директорът и създател на най-голямото джаз събитие у нас, д-р Емил Илиев.

По традиция фестивалът ще открият Камелия Тодорова и Васил Петров заедно с Биг бенд Благоевград, а кулминацията на първата вечер е легендата Мейсио Паркър.

Британският саксофонист Рей Джелато се завръща на сцената на „Банско джаз фест" заедно със своята група „Гигантите", която ще отбележи 25 годишния си юбилей с нов албум. Концертът е в четвъртък, 8 август.

Почитателите на джаза от България и чужбина вече са запълнили хотелската база в града като повечето от заявените почивки са петдневни. Механите в Банско също са готови за посрещнат гостите с местни специалитети и традиционна обстановка.