Първият Каспийски икономически форум събира лидерите на Каспийските държави
Секция: СВЯТ
11 Август 2019 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият Каспийски икономически форум събира лидерите на Каспийските държави

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов, държавни и правителствени ръководители на Каспийските държави и на други страни от региона ще участват в официалното откриване на международната Каспийска изложба за иновативни технологии. С нея ще бъде поставено началото и на първия Каспийски икономически форум. Домакин на проявата е националната туристическа зона на Туркменистан - "Аваза"

Междуправителствената Българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество ще заседава за четвърти път днес в националния курорт на Туркменистан на брега на Каспийско море.

Съпредседател от българска страна е министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Очаква се в детайли да се обсъдят възможности за активизиране на сътрудничеството с четвъртата в света по залежи на природен газ и нефт държава, стратегически износител на енергийните ресурси.

След това в широк формат ще разговарят двете правителствени делегации. Ще бъдат подписани и двустранни документи. Един от тях е в сферата на транспортното сътрудничество.

В българската делегация са включени още министрите на енергетиката, на транспорта и на икономиката.

Българска бизнес делегация също е в курорта, за да представи възможностите за инвестиции у нас и конкурентните предимства на страната ни в рамките на кръгла маса и двустранни бизнес срещи.