Преглед на неделния печат
Секция: Преглед на печата
11 Август 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на неделния печат

/КРОСС/ "Борисов преговаря за пренос на туркменски газ през България" пише "24 часа" по повод визитата на премиера и четирима министри в Туркменистан. Те ще се включат в първия по рода си Каспийски икономически форум. Руският премиер Дмитрий Медведев също ще е сред участниците, допълва вестникът. Според "Телеграф", Борисов ще обсъжда големи икономически проекти с лидерите на държавите край Каспийско море. Форумът на 12 август, когато е Денят на Каспийско море, събира, освен каспийските държави, и лидери на заинтересовани и съседни страни, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и дреги организации. Сред обсъжданите теми ще е бъдещето на петролната и газовата промишленост и енергетиката.

България има най-малко автомобили в Европейския съюз, те са и най-старите в Общността, информира "24 часа". Данните са на Евростат за 2018 година. Близо един милион са колите у нас на възраст повече от 20 години, което е близо една четвърт от автомобилния парк в страната, показват още данните.

Над 50 игрални филма са създадени за героя Зоро, който стана на сто години, пише "Телеграф". Автор на историята на измисления герой, защитник на бедните, е американски журналист. Ален Делон и Антонио Бандерас са сред актьорите, изиграли Зоро - облеченият изцяло в черно, с пелерина и черна маска на очите, яздещ кон млад аристократ с испански произход.