Лудогорец се изправя срещу ЦСКА, мач за реванш
Секция: СПОРТ
11 Август 2019 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец се изправя срещу ЦСКА, мач за реванш

/КРОСС/ Дойде денят за уреждане на сметки. Отборите, които през изминалата кампания си оспорваха титлата, днес ще се изправят един срещу друг в първия си пряк дуел за новата кампания. Тази вечер от 20.30 часа Лудогорец посреща ЦСКА в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига.

Мачът, който ще се играе в Разград, ще можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие минута по минута в сайта GONG.BG.

При успех на Лудогорец отборът на Стойчо Стоев ще се откъсне на върха с аванс от 3 точки пред Левски и 6 пред "червените". Евентуален успех на ЦСКА ще означава, че трите фаворита ще имат еднакъв актив след вчерашното поражение на Левски от Берое с 1:3.

И двата тима имаха участия в Лига Европа през седмицата, затова е възможно да има натрупана умора. Зарядът на този мач ще даде нови сили на играчите.

Владислав Стоянов остава в лазарета, но дали наставникът ще разчита на Марселиньо след неговото извинение, ще научим тази вечер. Бразилецът обяви, че е „осъзнал грешката си" в мача с Ференцварош, когато се изсмя иронично след своя смяна. Марселиньо се завърна в групата на разградчани и тренира отново със своите съотборници.

Докато в щаба на Лудогорец настъпи сдобряване, в ЦСКА ситуацията е съвсем различна, що се отнася до капитана Николай Бодуров. Защитникът беше изваден от групата от Люпко Петрович. Наставникът обяви публично, че причина за това е поведението на играча. Рубен Пинто също е сред нежеланите, но има вероятност да се завърне Божидар Чорбаджийски. Големите надежди на „червените" са свързани с Евандро, който има много добра серия от попадения в последните си четири срещи.

Раул Албентоса е един от най-стабилните в тима в момента. Срещу Зоря за втори път добро впечатление остави новият англичанин Вив Соломон-Отадор. Все още обаче той не е получил мач като титуляр.

Лудогорец има предимство в общия баланс между двата отбора в efbet Лига. От 24 мача разградчани са спечелили по вече от половината - 13, а "червените" са постигнали едва един успех. Головата разлика е 31:11 в полза на шампионите.

Любопитен факт е, че Люпко Петрович е гостувал 4 пъти в Разград като наставник на Левски и Литекс и никога не е допускал поражение.

Рефер на двубоя на "Лудогорец Арена" ще е Драгомир Драганов.