Премиерът и президентът поздравиха мюсюлманите с предстоящия Курбан Байрам
Секция: ПОЛИТИКА
11 Август 2019 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът и президентът поздравиха мюсюлманите с предстоящия Курбан Байрам

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов поздрави, чрез профила си във "Фейсбук", мюсюлманите с предстоящия празник Курбан Байрам. "Нека дните на всички са изпълнени с радост и щастие за семействата и близките Ви, да има мир, разбирателство и взаимно уважение!", е написал той. Борисов е в Туркменистан начело на делегация, в която има и четирима министри, за участие в първия Каспийски икономически форум.

И Президентът Румен Радев отправи пожелания за здраве и благоденствие към представителите на мюсюлманската общност в България по повод празника. „Свещените за мюсюлманите дни напомнят на цялото общество за голямото значение и сила на традициите, изградени върху стремежа за човешко разбирателство, съпричастност и духовно израстване", заявява държавният глава в своя поздравителен адрес.

Президентът подчертава, че когато искрено вярваме и следваме автентични и сплотяващи добродетели, устояли на историческите превратности и доказали жизнеността си, укрепваме възможностите си за по-добър и достоен живот.