Робин Уилямс - най-смелият човек на света, който си тръгна от живота преди 5 години
Секция: Шоубизнес
11 Август 2019 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Робин Уилямс - най-смелият човек на света, който си тръгна от живота преди 5 години

/КРОСС/ Днес се навършват пет години от смъртта на актьора Робин Уилямс. Всички го познавахме заради прекрасните му роли в "Мисис Даутфайър", "Добрият Уил Хънтинг", "Добро утро, Виетнам", "Джуманджи", "Пач Адамс", "Двестагодишен човек" и в още много хубави филми.Този прекрасен актьор и хубав човек се обеси на 11 август 2014 г. на 63-годишна възраст. Известно време след това неговата вдовица Сюзън Шнайдър публикува своята изповед за смъртта на съпруга си. Тя е озаглавена "Терористът в ума на моя съпруг" и в нея Сюзън разказва за трудностите, пред които е бил изправен Робин Уилямс през последните месеци от живота му.

Актьорът е бил диагностициран с Паркинсон, но месеци след смъртта му се разбира, че всъщност е имал заболяването Деменция с телца на Леви.

"Симптомите идваха и си отиваха по различно време, пише съпругата му, някои се проявяваха повече от други, но ставаха все по-чести и жестоки през последните 10 месеца".

"Той имаше чувството, че се дави в симптомите, а аз се давех заедно с него... Той мразеше, че не може да намери думите, които искаше. Започна да има проблеми с визуалните и пространствените възприятия, както и с определянето на величини като разстояние и дълбочина. Загуби се и възможността му да разсъждава."

"Ние никога няма да знаем истинската дълбочина на страданието му, нито колко му беше трудно да се бори. Но аз видях как най-смелият човек на света играе най-трудната роля в живота си", казва Сюзън.Те са женени от три години, преди Робин Уилямс да се самоубие. Той има два предишни брака - с Валери Веларди, от която има един син Закари, и с Марша Гарсес, от която има две деца - Зелда и Коуди.

Всичко около края на живота на този велик човек е много тъжно, но в повечето си роли той беше весел, усмихнат и много забавен, затова ни се иска в негова памет да споменем няколко интересни факта за живота му, за Робин Уилямс - такъв, какъвто го познава публиката - ведър и усмихнат.

Роден е на 21 юли 1951 г. в Чикаго, Илинойс. Носител е на "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг", на две награди "Еми", шест награди "Златен глобус" и четири награди "Грами".  Той е на 13-о място в списъка на "100 най-големи комици за всички времена".

Започва комедийната си кариера от една църква.  За малко, някъде през 1974 г., е бил мим в Сентръл парк.

Любимият му образ за имитиране е бил този на Джак Никълсън. Харесвал е още да влиза в образите на Кристофър Уокън, Ал Пачино, Арнолд Шварценегер, Кийт Ричардс.

Обичал е видеоигрите. Много често са го питали дали е кръстил дъщеря си Зелда на популярната видеоигра "Легендата за Зелда". Всъщност в интервю той разкрива, че големият му син Закари е предложил името за по-малката си сестра.

Когато получава "Оскар" забравя да благодари на майка си в речта си на церемонията, толкова е притеснен.

Докато е в училище, съучениците му са гласували за това, че има най-голяма вероятност "той да НЕ успее", но са го провъзгласили и за "най-смешния" си съученик.

Много е обичал кучетата. Обожавал е колоезденето и е бил приятел с Ланс Армстронг. Дебютната му роля в киното е като Попай моряка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos