Едно от най-китните села в Родопите става център за сватбен туризъм
Секция: Туризъм
11 Август 2019 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Едно от най-китните села в Родопите става център за сватбен туризъм

/КРОСС/ Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път да се превърне в център за сватбен туризъм, коментира от личната си страничка във Фейсбук кметицата Сийка Суркова, която от началото на годината е благословила вече 4 новобрачни двойки , а през септември й предстои да напъти към "най-малката обществена клетка" поне още три двойки влюбени.

Сред избралите да си разменят венчалните халки в Момчиловци или по близките върхове и поляни има украинец, грък и аржентинка, половината не са местни, а някои предпочели ливадите пред луксозните ресторанти в Пловдив и Смолян.

1 160 са постоянните жители на Момчиловци, тази година тук са проплакали две бебета, а най-възрастните баба и дядо гонят 95-та годишнина.

Стягащата се за втори кметски мандат бивша журналистка Сийка Суркова очаква догодина тук да започнат да се венчават и представители на Поднебесната империя, след като киселото мляко с логото на Момчиловци придоби особена популярност в Шанхай, а в покрайнините на селото вече работи демонстрационна мандра.

Кметицата припомня, че вече е започнала подготовката за тазгодишния фестивал на киселото мляко, където ще бъде избрана и новата Мис Родопи, пише Монитор. Фестът, който е под патронажа на министъра на туризма ще се проведе от 21 до 23 септември.