Жълт код за опасни жеги в 23 области
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за опасни жеги в 23 области

/КРОСС/ До 39 градуса се очаква да достигне температурата в Сандански в понеделник, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология. 38 ще сочат термометрите в Благоевград. Заради горещото време за утре в Югозападна България е обявена втора степен за опасност - оранжев код. В останалата част от страната продължава да действа жълт код за горещини.
Максималните температури в понеделник ще бъдат между 33° и 38°. Ясно, слънчево и горещо ще е и в района на Кърджали в понеделник, максимални температури 33 градуса. Във вторник и сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34° и 39° и около 30°, по Черноморието.
Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи. В четвъртък и петък с до умерен северозападен, през втория ден и североизточен вятър, през страната ще премине по-хладен атмосферен фронт. Температурите ще се понижат и в петък максималните ще бъдат между 28° и 33°.
На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В отделни райони са възможни и по-интензивни явления. Очакват се и градушки. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В събота след обяд, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 31° и 36°.