Концернът Калашников превърна електромобила си в такси
Секция: Автомобили
12 Август 2019 17:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концернът Калашников превърна електромобила си в такси

/КРОСС/ Руският концерн Калашников показа на изложбата "Такси" електромобил с име UV-4. Колата е предназначена за работа като такси и за модерния вече каршеринг /споделяне на автомобила/.

Съдейки по външния вид, моделът е нова модификация на неотдавна дебютиралият градски електрически автомобил на концерна - Овум. Машината е дълга 3,4 метра, а ширината му е метър и половина. Машината е напълно електрическа, двигателят й е с мощност 68 конски сили. Пълното зареждане на акумулатора , според производителя, осигурява пробег на UV-4 около 150 километра. Максималната скорост на електромобила е ограничена на 80 километра в час.

Компанията има намерение да предложи продукта си на таксиметрови компании, както и на предприятия на чиито територии вътрешнозаводския транспорт изминава значителни разстояния дневно. Другата бизнес идея на Калашников е да внедрит UV-4 в системите за каршеринг.
В края на миналия месец на изложбата "Армия России" концернът представи модернизираното поколение на Овум. Според думите на създателите си, автомобилът вее има нова климатична система и акумулатор с по-висок капацитет. Модернизирани били окачването и спирачната системи.

video: https://www.youtube.com/watch?v=pXJtyYiimrc