Варна, София и Пловдив са районите с най-много катастрофи
Секция: Автомобили
13 Август 2019 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Варна, София и Пловдив са районите с най-много катастрофи

/КРОСС/ Районите с най-много катастрофи в момента са Варна, София и Пловдив. Най-високо е числото в Пловдив. Съответно данните са, че и най-много жертви на катастрофи има в споменатите три района - Варна - 25, Пловдив - 27, София-30.

Една от основните причини това да са областите с най-много катастрофи е, че там трафикът е най-тежък. През тях минават магистрали, София също така е тежък град с голям трафик и много автомобили. Това е и обективната причина, поради която в тези градове имаме и доста катастрофи. Това заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Малина Крумова, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". Опитваме се да направим много комплексен анализи какви са причините за цялата страна, допълни тя.

С 185 са по-малко ПТП-та за първите 7 месеца в цялата страна, но все още имаме висок травматизъм при катастрофите, допълни Малина Крумова. Тя коментира още, че се забелязва една много опасна тенденция на гледане в мобилните ни телефони. Говоренето по мобилния позволява все пак да се гледа какво се случва на пътя, но гледането - не, обясни Крумова. Според нея хората трябва да оставят мобилните си телефони, докато шофират и да запазят семействата си.