Захариева отчете 30% ръст на стокообмена с Япония
Секция: ИКОНОМИКА
13 Август 2019 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захариева отчете 30% ръст на стокообмена с Япония

/КРОСС/ Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща с българския си колега Екатерина Захариева. Двамата разговаряха на четири очи в Министерството на външните работи, а след това българска и японска делегация проведоха и пленарна сесия.За последната година след посещението на японския премиер Шиндзо Абе в България стокообменът между двете страни се е увеличил с 30%, отчете Захариева след срещата на четири очи с японския гост.

Двамата са се договорили през есента да се проведе бизнес форум в Токио с българско участие, както и се подготвя визита на премиера Бойко Борисов в страната на изгряващото слънце.
Захариева съобщи също, че заедно с японската страна продължават усилено разработването на проекти за малки и средни предприятия в Северна Македония.

„Япония има нужда от висококачествени IT-специалисти, а България разполага с такива", отбеляза японският вицепремиер. Захариева и японският й колега са се договорили да се засилят двустранните отношения между страните с откриването на директна авиолиния София-Токио.
Захариева не пропусна да отбележи, че страната ни е готова да разкрие завод за автомобили, а не само както досега - за автомобилни части за коли.