Голям ферибот извозва туристите от Самотраки по обяд
Секция: Туризъм
14 Август 2019 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голям ферибот извозва туристите от Самотраки по обяд

/КРОСС/ Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безплатна храна веднъж дневно в няколко заведения в близост до пристанището, както и безплатна нощувка, съобщиха от външното ни министерство.

Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение в сряда фериботът „Андрос Джет" да започне курсове от Самотраки до Александруполис и обратно.

При подходящи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък кораб, които ще превозва пътниците.

„Основният проблем е неадекватната реакция на гръцките власти", сподели в предаването „Преди всички" Александър Малюк, един от българите, блокирани на острова.

Владимир Писанчев, българският консул в Солун, заяви, че „Андрос Джет" е много голям ферибот, който побира над 600 човека и 75 автомобила, очаква се да пристигне на острова към 22.00 часа.

„Отделно ще има още един ферибот, който е товарен, тъй като самият остров остава без всякакви припаси. Надяваме се, че в четвъртък, до края на деня, проблемът ще бъде решен".

Писанчев съобщи, че по неофициална информация причина за забавянето на превозването на туристите от острова към континента е технически проблеми на двата ферибота, с които оперира транспортната фирма.