Световно известната изотонична напитка Powerade е вече и в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2019 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световно известната изотонична напитка Powerade е вече и в България

/КРОСС/ Системата на Кока-Кола в България официално лансира на пазара новия си продукт - изотоничната напитка Powerade. Брандът е символ на спортния живот по света и лидер на световния пазар повече от 30 години. От лансирането си през 1988, изотоникът е официалната спортна напитка на ФИФА и Световното първенство по футбол, а също и на редица ръгби и футболни отбори . Напитката е подходяща както за професионални спортисти, така и за всички, които активно поддържат форма и държат да хидратират тялото си правилно по време на засилена физическа дейност.
Powerade е на водна основа и се препоръчва при интензивно физическо натоварване. Тя утолява жаждата и възстановява минералите и въглехидратите, които тялото губи по време на спорт и активен начин на живот, благодарение на усъвършенстваната система - ION4® съдържаща 4 основни електролита - натрий, калий, калций и магнезий.

При интензивно физическо натоварване организмът се сблъсква с няколко проблема едновременно - изчерпване на енергийните резерви, дехидратация и недостиг на витамини и минерали. Powerade възстановява ефективно спада във физиологичните нива, увеличава абсорбцията на вода по време на тренировка и удължава издръжливостта на мускулите при продължително натоварване като поддържа енергийния обмен в организма.
Powerade e третото допълнение на портфолиото на Кока-Кола България в категория „Вода", след минерална вода Банкя и изворна вода Роса. Напитката се предлага в удобна ергономична бутилка със специална спортна капачка, която улеснява консумацията по време на спорт, интензивна разходка или преход в планината. Брандът вече се включи в едно от най-екстремните състезания за хора, които обичат да тестват физическите си способности - Legion Run.
Потребителите вече могат да открият спортната напитка в търговската мрежа в цялата страната в разфасофка от 0,5 л и в два от най-популярните вкуса - Mountain Blast и Lemon.