Склад със 100 кг дрога и автомати открит в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2019 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Склад със 100 кг дрога и автомати открит в София

/КРОСС/ Антимафиоти са открили склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София. Подозират, че уникалното съоръжение е на люлинския силовак Радмил Ранов - Радо Ланеца, научи „24 часа".

Той е сочен за един от тримата тартори, заедно със Стъклето и Телето, на най-голяма наркогрупа, залавяна през последните години у нас. Информацията за открития склад потвърди пред „24 часа" зам.-главният прокурор Иван Гешев, но посочи, че повече подробности ще има по-късно през деня.

„На атаките срещу прокуратурата ще отговорим по един начин - с работа. Независимо дали става въпрос за организирани престъпни групи, които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места. Поздравявам колегите от ГДБОП и Специализираната прокуратура за добрата работа по случая", каза само Гешев.

Снимката на Радо Ланеца бе разлепена на листовки в София преди 3 г. под надпис: „Мъжете, които тровят децата ни".

Според източници на „24 часа" количеството дрога в склада е смаяло разследващите. Освен наркотици и оръжия, ползвани за сплашване от бандата, антимафиотите са открили и т.нар. „счетоводни тефтери" на групата. Бандата е търгувала дрога из цялата страна от поне 4-5 години, твърдят от разследването. С обвинения засега са 32 души. 25 от тях се издирват, сред които и сочените за лидери.