HUAWEI Mobile Services достигат до над 100 милиона активни потребители извън Китай
Секция: Технологии
14 Август 2019 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 HUAWEI Mobile Services достигат до над 100 милиона активни потребители извън Китай

/КРОСС/ От 9 до 11 август, HUAWEI проведе своята технологичната конференция за разработчици в Донгуан, Китай. HDC 2019 представи редица ключови новини за бранда: HUAWEI Mobile Services вече се гордеят с над 100 милиона потребители извън Китай. Освен HUAWEI DigiX Labs, под името Shining Star ще бъде стартирана и актуализирана програма за разработчици, която предлага отворени възможности за разработка и тестване. Обявен бе и HMS-Core, включващ 14 китсета за над 910 хиляди разработчици в света. Представено бе и ново партньорство относно видео съдържанието на HUAWEI.

“Интелигентните връзки са бъдещето. HUAWEI Mobile Services осигуряват глобална платформа, свързваща повече от 910 хиляди глобални разработчици и 100 милиона потребители извън Китай ” – сподели г-н Джервис Сю, вицепрезидент за мобилните услуги в Huawei Consumer Business Group. “Тези връзки наистина променят света. С портфолиото на HUAWEI за мобилни услуги успяхме да докажем, че има реално търсене на по-интелигенти решения. Горди сме, че можем да обявим редица ключови успехи в разрастването на нашето портфолио. “

Ето как изглежда първото полугодие на 2019 година за HUAWEI Mobile Services, изразено в цифри: In-app Purchase (IAP) е достъпна в повече от 140 държави

  • HUAWEI AppGallery генерира над 1 милиард изтегляния на приложения извън Китай
  • Извън китайския пазар се изтеглят над 280 милиона теми годишно
  • Браузърът на HUAWEI достигна 100% ръст месечна база от пускането си извън Китай през март 2019 г.
  • HUAWEI Video ще отвори функционалността си WiseVideo за партньори в съдържанието, за да осигури оптимизирано видео изживяване за потребителите.
  • HUAWEI Music & Assistant ще бъде лансиран глобално през 2019 г. с топ партньори.

Програмата “Shining star” и DigiX Lab като инвестиция в бъдещето
За да запази и ускори темпото на тези успешни резултати, Huawei обяви нова програма за разработчици, наречена „Shining star“. В проекта са инвестирани 1 млрд. долара за осигуряване на цялостна поддръжка за разработчиците и създаване на интелигентна екосистема за мобилни услуги. Това помага на партньорите на компанията да създават дигитални иновации във всички възможни сценарии, дава на разработчиците достъп до различни отворени възможности и услуги на Huawei, и промотира услугите, ориентирани към маркетинговия сектор.


„Програмата „Shining star” е един от многото проекти, чрез които HUAWEI насърчава иновациите в различни посоки” - коментира Алекс Жанг, президент за мобилни услуги в HUAWEI Consumer Business Group. „Виждаме, че на много отлични и иновативни идеи им липсва ресурс да покажат истинския си блясък. Желанието на HUAWEI е да превърне тези искрици в истински звезди като помогне на разработчиците да разгърнат пълния си потенциал. Програмата ”Shining Star" идва като естествено допълнение на новите ни лаборатории HUAWEI DigiX." – допълва г-н Жанг.

Новите лаборатории HUAWEI DigiX ще отворят врати в 6 региона през 2019 г., като първата ще бъде в Дюселдорф, Германия. В тях разработчици и партньори от цял свят ще могат да тестват виртуално разработваните от тях услуги и да намерят всички необходими им ресурси за разработката. Лабораториите ще бъдат оборудвани с AR, VR, AI, CameraKit, Ability Gallery, HMS ядро и други отворени технологични възможности и ще предлагат наистина отворено пространство за иновативна работа.

HMS-ядрото, представляващо съвкупност от програми в услуга на разработчиците на Huawei, поддържа добавена реалност между различни устройства. Тези програми работят като сплотен екип за осигуряването на висококачествено потребителско изживяване с устройствата на Huawei, още от момента на разопаковането им.  Глобалното лансиране на HMS-ядрото е естествено продължение на тенденцията за интелигентни връзки във всички сценарии и с целта на HUAWEI да стимулира иновациите и да предоставя отворени възможности на разработчиците.

Силните партньори се събират заедно

За да разшири и повиши мощта на партньорската си екосистема, HUAWEI  си партнира с най-добрите доставчици на съдържание в света, с които заедно да предложи уникално изживяване на своите потребители. На HDC компанията подписа ново споразумение за сътрудничество с Filmin, с което прави техния стрийминг каталог достъпен за  потребителите на HUAWEI в Испания. Този каталог включва над 9000 филма, 248 телевизионни сериала и партньорства с 400 дистрибутора на съдържание, които гарантират, че зрителите винаги ще имат забавления. Потребителите имат достъп до над 400 колекции и тематични канали, а системата за препоръки, базирана на тагове и настроения, им помага да намерят най-интересното за тях.