АПИ внася сигнал до прокуратурата за пожара на АМ „Струма“
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2019 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АПИ внася сигнал до прокуратурата за пожара на АМ „Струма“

/КРОСС/ Агенция „Пътна инфраструктура" внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ „Струма" край Дупница.

Преминаването в участъка от автомагистрата между п. в. „Дупница" и п. в. „Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница" по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево" на АМ „Струма" и обратно. Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя.

Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара. След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.