Добро сърце: Анонимен дарител даде 4000 евро на нуждаещ се мъж от Русе
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Август 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добро сърце: Анонимен дарител даде 4000 евро на нуждаещ се мъж от Русе

/КРОСС/ Анонимен мъж дари 4 хиляди евро за лечението на млад русенец, съобщава NOVA. По време на благотворителен базар, той е оставил плик с пари и трогателно писмо до Добромир.

24-годишният мъж от близо 4 години се бори с левкемия. Шанс за живот му дават в турска клиника, а близки и приятели на момчето организират серия от инициативи, за да съберат нужните за лечението 200 хиляди евро.

Добромир Добрев се бори с тежката диагноза от 2015 г. Болестта ту утихвала, ту се връщала. След няколко курса химиотерапия и успешна трансплантация на стволови клетки, семейството на Добромир си отдъхнало с облекчение.

„Всичко беше добре, ходихме на прегледи всеки месец, изследвания, всичко беше наред", разказа майката на Добромир Десислава Великова. Но преди по-малко от година болестта пак се върнала. След като станало ясно, че в България лекарите са безпомощни, семейството на Добромир потърсило алтернатива.

„Ходихме в Турция на преглед и там ни предложиха съвсем други лекарства, дават ни шансове за успех, но лечението е много скъпо", сподели майката. След като разбрали, че животът на Добри зависи от 200 хиляди евро, приятелите и семейството му започват кампания. И още след първия благотворителен базар били изумени от щедрия жест на неизвестния мъж, който освен парите, оставил и лично послание към Добромир.

Той не иска да споделя съдържанието на това писмо, но е убеден, че щедрият дарител е преминал през същото като него. „Само хора, преживяли същото, могат да ме разберат", сподели Добромир Добрев.

Досега в сметката на Добри са събрани едва 40 хиляди лева.