Трите сигнала за бомби – на две летища и в БНТ, се оказаха фалшиви
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2019 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трите сигнала за бомби – на две летища и в БНТ, се оказаха фалшиви

/КРОСС/ Сигнали за взривни устройства бяха подадени днес преди обяд за летище София, летище Пловдив и БНТ. И трите се оказаха фалшиви.

В 9.20 ч. е получен злоумишлен сигнал на Терминал 1, проверката приключи, летището работи нормално, потвърдиха пред БГНЕС от пресцентъра на МВР. Няма прекъсване на полети, не са евакуирани хора.

Сигнал за бомба е имало преди обяд и на летище Пловдив. Около 11.00 в дежурната част на ОДМВР в Пловдив е получен сигнал за взривно устройство на територията на летището. На място са пристигнали полицейски екипи. След двучасова проверка се оказа, че сигналът е фалшив.

От БНТ също съобщиха на сайта си, че полицията проверява сигнал за бомба в сградата на Българската национална телевизия на ул."Сан Стефано" 29. Сигналът е получен анонимно на редакционната поща на медията. Служителите са изведени от сградата.

„Малко преди 12 часа, преди да започне емисията „По света и у нас" в 12 часа, служител на БНТ влезе нашата стая - на Сутрешния блок, и ни каза, че има сигнал за бомба и че трябва да напуснем сградата, тъй като това е разпореждане на полицията", разказа Васил Детелинов, който е редактор на предаването. Колегата му Иван Иванов разказа, че са подготвяли блока за следващия ден. „Дойде служител на телевизията, наш колега, каза, че има сигнал за бомба и е добре да се евакуираме. Излязохме пред сградата, органите на реда дойдоха, помолиха да се преместим по-настрани и стоим тук и чакаме да си свършат работата", разказа той.

Районът около сградата беше отцепен, на място имаше и полицаи.

Служителите на медията прекараха три часа на улицата пред медията. Взривно устройство не беше открито.

Към момента служителите на БНТ са се върнали на работните си места и работят нормално, съобщиха  от БНТ.