Бизнес отношенията между Уралската и Българската търговско-промишлени палати ще бъдат подкрепени от споразумение
Секция: България - Русия
21 Август 2019 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бизнес отношенията между Уралската и Българската търговско-промишлени палати ще бъдат подкрепени от споразумение

/КРОСС/ Въпросите на икономическото сътрудничество между област Свердловск и регионите на България бяха обсъдени на среща, проведена в Уралската търговско-промишлена палата. Диалогът е иницииран от консулството на България в Екатеринбург. Фокусът е върху перспективите за сътрудничество между Уралската ТПП и Българската ТПП, най-старата търговска организация в страната с регионална мрежа от 28 регионални офиса.

Връзката в настоящото взаимодействие на двете бизнес асоциации се осъществи благодарение на Цветан Бояджиев, съветник по търговско-икономическите въпроси на консулството на България в Екатеринбург. По време на работна екскурзия до София той представи за българските си колеги проектите на Уралската ТПП. Преговорите доведоха до насрещни предложения, изложени в официално писмо до президента на Уралската ТПП Андрей Беседин.

Говорим за възможностите за обмен на бизнес делегации, за участието на уралски предприемачи в Пловдивския международен панаир, най-голямото търговско-изложбено събитие в България, за активното използване на информационните ресурси на БТПП. „От името на българската ТПП бих искал да Ви поканя като представители на Уралската ТПП и бизнесмени от Свердловска област да посетите България. Ще се радваме да задълбочим сътрудничеството си и да предоставим повече възможности за бизнес за интернационализация, търговия и инвестиции", беше посланието на президента на Българската ТПП Цветан Симеонов в края на срещата.

Българският консул в Екатеринбург Пламен Петков е сигурен, че тристранното сътрудничество, обединяващо ресурсите на двете камари и административната подкрепа на консулството, може да бъде богато и плодотворно.

Андрей Беседин от своя страна отбеляза, че Уралската ТПП е искрено заинтересована от укрепване на бизнес връзките с България, готова е да подпише споразумение с БТПП и да уточни подробно в документа взаимни цели и планове за тяхното изпълнение. Ръководителят на бизнес асоциацията на Урал също потвърди включването на бизнес мисия в България в плана за пътуване до 2020 година.

В момента палатите формират пакети с информация за компании, заинтересовани да развиват руско-българско бизнес сътрудничество.